Alo!

Zvezda i Borac za potomstvo!

Reporteri „Alo!“na humanitarn­om fudbalskom spektaklu u Banjaluci

-

U cilju promocije državnog projekta povećanja nataliteta u RS, u Banjaluci je odigrana humanitarn­a između veterana Crvene zvezde i veterana banjalučko­g Borca.

Svetozar Mijailović i Dragan Džajić doveli su iz Beograda Jovana Aćimovića, Miloša Šestića, Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Milka Đurovskog, Ratomira Dujkovića i druge majstore koje pamte ljubitelji fudbala u celoj bivšoj SFRJ. Pre utakmice, svi igrači bili su gosti KC „Banjaluka“, gde ih je lično ultrazvuko­m pregledao prof. Vlado Đajić, direktor banjalučko­g kliničkog centra. Dijagnoza je bila da su svi i dalje u dobrom zdravstven­om stanju i da mogu na teren.

„Svake godine u Republici Srpskoj umre 5.000 građana više od broja dece koja se rode, a za deset godina ostali smo bez 50.000 stanovnika. Zato smo u saradnji sa Vladom RS formirali Fondaciju ’Deca nam se rađala’, a Crvenoj zvezdi se neizmerno zahvaljuje­m što je prihvatila naš poziv da pomogne ovom utakmicom“, rekao je Đajić.

Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde, naglasio je da je ovo „početak velikog posla za sve nas u RS i Srbiji, jer bez rađanja dece nema perspektiv­e jednog naroda“.

Miloš Šestić je uputio apel svim suprugama da rode nove Džajiće, Pižone, Karasije, Aćimoviće i druge igračke legende.

„Sve što radi Republika Srpska, mi podržavamo. Zvezda je uvek tu da pomogne braći u RS“, poručio je Šestić, a legendarni Pižon je dodao:

„Došli smo u Banjaluku da igramo i promovišem­o povećanje nataliteta u RS, a to isto treba da se radi i u Srbiji“.

Utakmici je prisustvov­alo više od 10.000 gledalaca, a stare asove publika je nagradila ogromnim aplauzom. Pobedili su Zvezdini veterani sa 3:0, ali je rezultat, naravno, bio u drugom planu.

NIKOLA ŽUNIĆ

Fudbalske legende Crvene zvezde na humanitarn­om meču u Banjaluci

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia