Alo!

Bajernov levi bek košta koliko ceo tim Zvezde!

-

Crvena zvezda večeras (21) gostuje Bajernu u prvom kolu B grupe Lige šampiona, uz nadu svakog njenog navijača da ponovo, kao i 1991, može da napravi čudo u Minhenu. To priželjkuj­e i Robert Prosinečki, jedan od asova ekipe koja je te godine pokorila Evropu.

Veliki Žuti, kako su zvali plavokosog mađioničar­a u kopačkama, u razgovoru za „Alo!“ne krije želju da i ova generacija crveno-belih baci na pleća nemačkog giganta, kao njegova pre gotovo tri decenije (2:1).

- Kao i svi njeni navijači, voleo bih da Zvezda ostvari dobar rezultat. Ipak, moramo da budemo realni u priči o Bajernu. Taj tim je bez konkurenci­je

„Kao i svi njeni navijači, voleo bih da sadašnja ekipa ostvari dobar rezultat. Moja generacija je pobedom u Minhenu 1991. godine ostvarila snove“, kaže Robert Prosinečki za „Alo!“

u Nemačkoj i jedan od najboljih u Evropi. Dolaskom Kutinja, Perišića i još nekih pojačanja, u Minhenu sigurno razmišljaj­u o najvećim dometima, pa Zvezdi nikako neće biti lako. Nema sumnje da su Bavarci veliki favoriti u ovom meču - priča Prosinečki.

Startu u Ligi šampiona je prethodio remi Bajerna u Bundesligi.

- Nerešen rezultat s Lajpcigom ne sme da zavara, jer je Lajpcig ozbiljan klub koji je mnogo napredovao. Mi sa Balkana mnogo potcenjuje­mo takve ekipe - dodaje Robi.

Crveno-beli su drugu sezonu zaredom izborili plasman u grupnu fazu Lige šampiona, što je, smatra naš sagovornik, značajno za klub.

- Nemam vremena da pratim sve utakmice, ali gledao sam bitne u kvalifikac­ijama, Kopenhagen, Jang bojs... Zvezda je napravila čudo samim ulaskom u Ligu šampiona, to je velika stvar za imidž kluba. Ne zaboravimo i finansijsk­i aspekt, koji mnogo znači. Takođe, crveno-beli sada imaju kontinuite­t, dva puta Liga šampiona i jednom Liga Evrope za tri sezone, to su velike stvari za klub.

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde prisetio se dvomeča sa Bajernom u polufinalu Kupa evropskih šampiona 1991.

- Bila je to jedna od ključnih utakmica u našim karijerama, ali i za Zvezdu jedan od najvećih uspeha. Za pobedu u Minhenu i kasniji odlazak u finale vezuju me divne uspomene. Lepi trenuci, nema šta, ostvarili smo vrhunski rezultat. Posebna motivacija nam nije bila potrebna. Igrali smo protiv jednog od najvećih klubova u Evropi. Bio je san igrati na Olimpijsko­m stadionu i na njemu pobediti Bajern. Sećam se i da je bilo mnogo naših navijača u Minhenu – seća se Prosinečki. V. ZOGOVIĆ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Najjači adut: Marko Marin
Najjači adut: Marko Marin
 ??  ?? Rodić ostao u Beogradu
Rodić ostao u Beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia