Alo!

Josip Broz na Hilandaru

- EKIPA ALO!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče da je jedino on, pored Dobrice Ćosića i Zorana Ðinđića, izneo nekakav plan o Kosovu, dok od svojih političkih protivnika nikada nije čuo nikakav predlog.

- Recite mi jedan plan mojih političkih protivnika, osim da su protiv svega - kazao je on tokom posete Udruženju porodica kidnapovan­ih i ubijenih na KIM.

- Planovi su im „to je sve naše i biće naše“. Nemojte da

lažete narod, budite odgovorni. Ali najlakše je podilaziti ljudima, a najmanje cenim ljude koji vole da podilaze narodu - rekao je Vučić. Na pitanje novinara TV N1 da li može da saopšti neki plan za KIM, Vučić je odgovorio ironično:

- Ne mogu, nijedan... Podržavam plan Dragana Ðilasa, nisam ga još čuo, ali njegov plan i plan Boška genija Obradovića, zajedno sa ovim studentom od 30 godina, to je najbolji plan.

On je izjavio da je spreman da razgovara o zakonu kojim bi se sistemski rešio položaj porodica kidnapovan­ih i ubijenih na KIM, ali je istakao da to rešenje mora biti postavljen­o na racionalni­m osnovama i bez „skrivanja iza patriotizm­a“. On je naveo i da je dobra vest što su pronađeni ostaci tela sedam ubijenih osoba, dvoje iz porodice Petrović i petoro iz porodice Šutaković, nedaleko od Ðakovice.

- Takva vest mora da postoji i za još 570 nestalih Srba i nealbanaca sa prostora KIM, ali i za brojne nestale Albance, ukupno 1.653 na KIM - rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da sa zvaničniko­m Stejt department­a Metjuom Palmerom „ima dosta toga da razgovara o Kosovu i regionu“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia