Alo!

Bacili kašikaru na „aspirince“!

Napad na saradnike Seke, Severine i „Ministarki“

- ENIS SADIKU

Kad se ovako nešto desi, to obično ima veze sa kriminalom, ali mi nismo iz te priče, nemamo veze sa takvim ljudima

„Ne znamo ko nam je ovo uradio. Nikome ništa ne dugujemo, niti smo se nekome zamerili“, kažu kompozitor­i

Bombom na muzičare! Policija traga za nepoznatim napadačima koji su u noći između petka i subote na Bežanijsko­j kosi na producents­ku kuću „FM Play“, čiji su vlasnici Filip Miletić i Miloš Roganović, bacili bombu! Sumnja se da je napadač bacio ofanzivnu bombu kašikaru. U eksploziji nema povređenih, ali je pričinjena materijaln­a šteta u njihovom i susednom lokalu.

Kako saznajemo, da se nešto čudno dogodilo u lokalu u tržnom centru juče oko 11 sati policiji su prijavili Roganović i Miletić. Oni su rekli da im je neko polupao stakla na ulaznim vratima i, prema nezvanični­m saznanjima, posumnjali su da se radi o pokušaju provale. Po dolasku policije ustanovlje­no je da je neko u studio bacio bombu, koja je eksplodira­la desetak centimetar­a od ulaznih vrata. Ispred vrata je pronađen osigurač, koji je policija odnela kako bi pokušala da sa njega skine tragove. Kako se lokal nalazi u izolovanom tržnom centru, svedoka nije bilo.

Tokom uviđaja, Roganović i

Filipović su rekli da im je pričinjena velika šteta i da se nadaju da im nisu stradali hard diskovi jer se na njima nalazi njihov višemesečn­i rad.

- Ne znam ko bi mogao da nam ovo uradi. Nikome ništa ne dugujemo, niti smo se nekom zamerili. Zbog toga ne isključuje­mo mogućnost da je posredi greška. Hej, a možda se nekome ne dopada muzika koju stvaramo, pa je zato bacio bombu- u

šali su rekli Filipović i Roganović i dodali:

- Sad ozbiljno. Nije nam jasno ko i zašto bi nam ovo uradio. Niko nam prethodno nije tražio novac, niti bilo šta takvo, pa nam nije jasno. Kad se ovako nešto desi, to obično ima veze sa kriminalom, ali mi nismo iz te priče, nemamo veze sa takvim ljudima - rekli su poznati umetnici.

Posle uviđaja, muzičari su otišli do policije, gde su, prema nezvanični­m sazna

njima, ponovili priču da se nikome nisu zamerili.

Policija je na uviđaju pronašla tragove koji bi mogli da dovedu do osobe ili osoba koje su ubacile bombu u studio.

- Po nalogu tužilaštva, traga se i za eventualni­m snimcima okolnih nadzornih kamera kako bi se utvrdilo ko je u toku noći došao do lokala. Takođe se pregleda i signal baznih stanica mobilne telefonije jer postoje indicije da je posle eksplozije počinilac slikao i poslao fotografij­e telefonom. Da li su meta bili muzičari ili je došlo do greške, tek treba da se utvrdi. Način na koji je bačena bomba govori da je nekom upućena poruka da mora da ispoštuje određeni dogovor. Nadamo se da ćemo istragom utvrditi kome je bomba bila namenjena i šta je ta osoba trebalo da ispoštuje rekao je izvor „Alo!“.

Filip Miletić i Miloš Roganović su 2007. godine uplovili u muzičke vode. Miloš je po profesiji stomatolog i otac je dvoje dece, a Filip je magistar klavira. Njih dvojica su 2013. godine osnovali bend „Ministarke“, u kojem se proslavila Edita Aradinović, koja je nakon izlaska iz grupe prekinula komunikaci­ju sa Filipom i Milošem. Na početku karijere, prozvali su ih „aspirinci“zbog hita „Aspirin“, koji su napisali za Seku Aleksić.

Dvojica muzičara su napisala mnogo hitova za domaće estradne zvezde Nedu Ukraden, Seku Aleksić, Severinu, Jovanu Pajić, Stefana Dimitrijev­ića Leona, Editu Aradinović...

 ??  ??
 ??  ?? Filip Miletić i Miloš Roganović
Filip Miletić i Miloš Roganović
 ??  ??
 ??  ?? Bomba je nanela veću materijaln­u štetu, ali
niko nije povređen
Bomba je nanela veću materijaln­u štetu, ali niko nije povređen
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia