Alo!

Srbija èeka novo zlato!

Danas (17.30) finale EP u odbojci Srbija-slovenija

-

Kovač: Spremili smo dobru taktiku, iako nismo spavali posle polufinala

Ajmo, ajde - svi u napad! Srbija danas (17.30), posle blistavog trijumfa nad Francuzima (3:2), juriša na evropsko zlato.

Pitaće se za titulu i Slovenci? Možda, verovatno... Ma neće! Kad su kočoperni „petlovi“očerupani u svom (i svetski poznatom) Gradu svetlosti, zar neće i bivša ( jugosloven­ska) braća? Ma hoće!

- U polufinalu smo pokazali inat koji nas krasi i da kad igramo zajedno za svoju zemlju, najlepšu i najsvetiju na svetu, možemo svakoga da pobedimo - poručuje Marko Podraščani­n, kome će ovogodišnj­a medalja biti

peta s EP, posle zlata 2011. i bronzi 2007, 2013. i 2017.

Ngapeu, Bojeu i ekipi preksinoć nije pomogao vetar u leđa s tribina „Bersija“(12.574), niti od sudija. Kovačevi izabranici su iskovali ulaznicu za finale.

- Pred utakmicu smo pričali o tome kako smo 2017. pobedili Poljake na onom stadionu, prošle godine Italijane u Torinu, pa zašto ne bi pali i Francuzi u Parizu?!

I pali su, posle 135 minuta epske borbe. Sledi možda još jedna, verujemo istog epiloga.

- Od prvog poena krenućemo svim snagama na Sloveniju. Imamo veliku šansu da

osvojimo zlato, trudićemo se da je ovog puta iskoristim­o naglašava Podraščani­n, srednji bloker „orlova“.

Aleksandar Atanasijev­ić očekuje prelepo finale.

- Slovenija je jak protivnik, to su naši prijatelji i veliki rivali. Naš selektor ih je donedavno vodio, dobro ih poznaje, a odigrali smo i nekoliko pripremnih mečeva s njima - kaže ubojiti korektor, tvorac 27 poena protiv Francuza.

Tehničar Nikola Jovović ne ostavlja dilemu da Srbija napada titulu:

- Želimo da osvojimo zlato! Odbojkaši su nas navikli da svake desete godine donesu evropsku krunu - 2001. iz Ostrave, pa 2011. iz Beča. Sad su, jelte, malo požurili. Ali, ne smeta. Junaci, osvojite i Pariz. Čekamo vas! Ž. VUJIČIĆ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia