Alo!

Milo poludeo zbog Irineja!

-

Milo je besan jer ga je patrijarh Irinej raskrinkao u pokušaju da sedi na dve stolice...

Iza i više nego drskog i bezobrazno­g odgovora koji je predsednik Crne Gore Milo Đukanović preko svog kabineta uputio na jedan ljudski apel patrijarha srpskog Irineja izrečen za vreme njegovog boravka u Crnoj Gori stoji to što je Irinej rekao javno da ga je Milo pozdravio, otkrivaju naši izvori iz Crne Gore.

- Đukanoviću je zasmetalo to što je patrijarh pred hiljadama vernika u Budvi rekao da ga je preko mitropolit­a Amfilohija pozdravio Milo Đukanović i izrazio žaljenje što nije mogao da stigne na proslavu obeležavan­ja 800. godina SPC u Budvi i Boki... On ga zaista i jeste pozdravio, ali nije očekivao da će patrijarh to reći pred svima i još u istoj rečenici navesti i da se nada da će Đukanović povući priznanje KIM. Sve se to desilo u jeku Đukanoviće­ve borbe da napravi crnogorsku crkvu kaže naš izvor.

Patrijarh Irinej je, podsetimo, saopštio da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolit­a Amfilohija i dodao da je on iz jedne časne porodice i da se nada da će Crna Gora uskoro povući priznanje Kosova kao što to čine mnoge zemlje.

Iz službe za informisan­je predsednik­a Crne Gore brže-bolje stiglo je saopštenje da on neće komentaris­ati očekivanja srpskog patrijarha Irineja i indirektno su demantovan­i i navodi da ga je Đukanović pozdravio.

Komentariš­ući ovu situaciju, Andrija Mandić, lider opoziciono­g Demokratsk­og fronta, za „Alo!“kaže da je „očigledno da Milu nema spasa i da se nikada neće prizvati pameti“.

- Milo, kao što je i sam rekao, veoma dosledno vodi svoju antisrpsku politiku od 1998. do danas. Milo je srpski neprijatel­j isto koliko i Hašim Tači, i koliko god se Crkva trudila da ljude koji su na pogrešnom putu vrati na neki pravi put, što i jeste njena misija, mislim da je Milo Đukanović izgubljen slučaj i da na njega ne treba trošiti vreme - kaže Mandić, dodajući da patrijarh ima ogroman ugled u svim srpskim zemljama i da je beskrajno uveselio sve Srbe u Crnoj Gori svojim dolaskom u Boku. J. Đ.

 ??  ?? Đukanović je pozdrav koji je uputio patrijarhu srpskom želeo da sačuva u tajnosti
Đukanović je pozdrav koji je uputio patrijarhu srpskom želeo da sačuva u tajnosti
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia