Alo!

U ime oca i sina, evo ti osam godina!

Osuđen lažni pop koji je bio označen kao akter božićne pljačke banke u Zemunu Milosav Vesković (41) sumnjičio se da je na Badnje veče 2004. s grupom pljačkaša u mantijama upao u ekspozitur­u jedne banke u Zemunu uz povike: „Hristos se rodi, ovo je pljačka!

-

Srpski i crnogorski državljani­n Milosav Vesković (41), za koga se sumnjalo da je na Badnje veče 2004. učestvovao u čuvenoj pljački banke u Zemunu, sklopio je sporazum s Tužilaštvo­m Bosne i Hercegovin­e i priznao krivicu za pljačke na teritoriji te zemlje!

On je bio označen kao jedan od razbojnika koji su u mantijama upali u banku u centru Zemuna i uz povike: „Hristos se rodi, ovo je pljačka!“uzeli 150.000 evra, ali za to do danas nisu nađeni dokazi.

Sumnja se takođe da je Vesković član kriminalne grupe „Pink Panter“, koja je širom sveta postala poznata po spektakula­rnim krađama.

Vesković je priznao saučesništ­vo u pljački transporta novca „Pavlović banke“iz Bijeljine. Potvrdio je i da je umešan u pokušaj pljačke banjalučke „Nove banke“2005. godine. Tužilaštvo je na osnovu priznanja odlučilo da sudu BIH predloži da Veskovića osudi na osam godina zatvora.

Vesković je godinama bio nedostupan pravosuđu BIH, a izručen im je 2018. iz Hrvatske čim je u Lepoglavi odslužio trogodišnj­u robiju zbog planiranja pljačke u Zagrebu. U Hrvatskoj je uhapšen 2015. s trojicom Srba i dvojicom Bosanaca. Svi su osuđeni za planirali napad na vozilo za prevoz novca. Njegovo izručenje traži i Austrija zbog sumnje da je kao član bande „Pink Panter“u tri pljačke ukrao satove i nakit, čija je vrednosti procenjena na 1,5 miliona evra.

Veskovića je zbog pljački pumpi 2008. u Srbiji osuđen pred Specijalni­m sudom na četiri i po godine zatvora, dok su njegova braća Jovan i Mile dobili četiri i tri godine. Grupa je uhapšena 9. maja 2006, neposredno posle pljačke benzinske pumpe u Zrenjaninu, odakle su odneli sef težak 500 kilograma i iz njega uzeli bonove za gorivo u vrednosti od 3,94 miliona dinara. E. SADIKU

 ??  ?? Nagodio se sa tužilaštvo­m: Milosav Vesković
Nagodio se sa tužilaštvo­m: Milosav Vesković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia