Alo!

Spot Rašića alibi za krađu srpskih glasova!

-

Spot Nenada Rašića, koji na albanskom jeziku poziva birače da glasaju za koaliciju „Sloboda“na izborima na KIM 6. oktobra, treba da posluži kao alibi za pljačku srpskih glasova, ocenio je juče Marko Ðurić, direktor Kancelarij­e za KIM, i pozvao Srbe u južnoj pokrajini da masovno izađu na izbore i dajući glas Srpskoj listi spreče manipulaci­ju.

Ðurić je rekao da je Rada Trajković iz Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa perjanica te liste, a Nenad Rašić njen potrčko i pravi saradnik.

- Nisu u stanju da se odupru nalozima spolja, onog dela međunarodn­e zajednice čiji je nalog jasan, a to je učiniti sve da se Srpskoj listi, odnosno predstavni­cima države Srbije na KIM, na ovim izborima iseku krila, kako bi bile isečene sve veze sa Srbijom - rekao je Ðurić.

Kaže da Srbi pozivaju Albance da glasaju za nji,h iako znaju to nijedan Albanac nikada ne bi uradio.

Ðurić objašnjava će se posle izbora videti da će i u sredinama gde nema nijednog Srbina, pošto su proterani, biti glasova za Srbe koji su protiv države Srbije, i to putem takozvanih nevažećih listića.

- Albanske vladajuće stranke se samo dogovore kako da zamene te listiće i gurnu ih Radi i Rašiću. Posle će da kažu da su imali spot i da je to dalo rezultate - naveo je Ðurić.

Direktor Kancelarij­e za KIM ističe da je u toj situaciji jedini odgovor da izađe što više Srba, kao nikada do sada, odnosno da izađe svaki Srbin sa pravom glasa, pošto će Srbi jedino masovnošću moći da zaštite svoju izbornu volju.

- Neće moći da pokradu hiljade glasova ako svaki Srbin sa pravom glasa izađe i tako omogući da se sačuvaju organske veze s institucij­ama države Srbije. Apelujem da imamo prema Albancima jedan glas, a to je glas države Srbije. Srpska lista je jedini državni projekat Srbije putem kojeg Srbija čuva svoj institucio­nalni uticaj u pokrajinsk­m institucij­ama. I zato, sviđala se nekom ova ili ona politika, direktna podrška državi Srbiji je da se podrži Srpska lista - poručio je Ðurić.

Važno je da na izbore izađe što više Srba jer samo tako možemo sprečiti krađu

MARKO ĐURIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia