Alo!

Ovo je moja sezona!

- PIŠE: N. LAZIĆ

Evropska košarkaška javnost upoznala je Borišu Simanića pre četiri godine na evroligašk­oj utakmici Crvene zvezde protiv Reala u Madridu kao talentovan­og 17-godišnjaka koji je lako izlazio na kraj sa dosta iskusnijim igračima.

Sada, nekoliko leta iskusniji, Simanić dočekuje novu sezonu u starom, crveno-belom dresu. Navijači se uzdaju u njega da će u potpunosti opravdati sve epitete još iz doba kada je igrao za mlađe kategorije.

Na početku razgovora za „Sport plus“, Simanić ističe da su ambicije kluba iste kao i prethodnih sezona, osvajanje prstena na Jadranu.

- Dobro smo se pripremili za novu sezonu. Što se nas tiče, zna se šta je glavni cilj, osvajanje ABA lige. Na meni je da maksimalno radim i treniram i da izvršavam zadatke koje mi trener Tomić zada, pa ćemo videti kaže Boriša Simanić.

Neće biti lako crveno-belima da odbrane titulu jer su se i ostali timovi dosta pojačali.

- Ispratio sam ih malo tokom priprema i imao sam priliku da ih vidim na Superkupu, ali ne znam mnogo. Videćemo, sezona je duga. Na nama je da idemo utakmicu po utakmicu i gledamo u svoje dvorište, do ostvarenja cilja kaže on.

Posle pauze od godinu dana, Crvene zvezda se vraća u Evroligu.

- To je najbolje takmičenje u Evropi i meni je čast da ponovo igram u njemu. Trudiću se da ostavim što bolji utisak. Ne želimo samo da učestvujem­o u takmičenju nego ćemo na svakoj utakmici ići na pobedu, pa dokle doguramo - tvrdi Simanić.

Pred početak sezone, Evroliga je objavila listu od deset mladih igrača (rođenih posle 1. jula 1997) koji figuriraju kao kandidati za nagradu „Zvezda u usponu“, a Simanić se našao na šestoj poziciji.

- Činjenica da se nalazim u krugu najtalento­vanijih igrača ne predstavlj­a mi nikakav teret, već me samo motiviše da još više radim i da u narednom periodu ne budem šesti, nego prvi, i da na kraju sezone dobijem priznanje „Zvezda u usponu“- zaključio je Simanić.

BORIŠA SIMANIĆ, KRILNI KOŠARKAŠ CRVENE ZVEZDE, U RAZGOVORU ZA „SPORT PLUS“IZNEO JE OČEKIVANJA PRED POČETAK PRVENSTVA

„Činjenica da se nalazim u krugu najtalento­vanijih igrača Evrolige ne predstavlj­a mi nikakav teret, već me samo motiviše da još više radim“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia