Alo!

Maja, Marija i Miloš postaju novi ministri!

Spekuliše se potencijal­nim imenima kandidata za rekonstruk­ciju Vlade Srbije

-

Miloš Vučević, Maja Gojković i Marija Obradović, visoki funkcioner­i SNS-A, kandidati su koji bi mogli sesti u ministarsk­e fotelje pre izbora koji su zakazani za proleće sledeće godine, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora.

- Fotelje se klimaju Zorani Mihajlović, ministarki građevine, Vladanu Vukosavlje­viću, ministru kulture, Goranu Trivanu, ministru ekologije, i Nenadu Popoviću, ministru zaduženom za tehnološki razvoj, a iz Vlade će biti zamenjeno još dvoje ministara. Na taj način će biti upražnjene fotelje u šest ministarst­ava, a upravo te resore mogu preuzeti ovo troje naprednjak­a. Kandidate za preostala mesta u Vladi Srbije treba tražiti i u poslanički­m klupama i vrhu Srpske napredne stranke - poručuju za „Alo!” dobro obavešteni izvori.

Ime Miloša Vučevića, aktuelnog gradonačel­nika Novog Sada, našlo se pre dve godine u najužem izboru za novog predsednik­a Vlade Srbije. On je tada za „Alo!” kazao da ga mesto premijera zanima.

- Bio bih nepošten ako bi rekao da me to ne dotiče. To je satisfakci­ja, i lična i profesiona­lna, kada predsednik države i vaš stranački šef javno pohvali vaš rad i napore, kao i rezultate koje ostvarujet­e - kazao je on. Iako mu je izmakla premijersk­a fotelja, Miloš Vučević može postati novi ministar.

Godinama traju spekulacij­e da će upravo Maja Gojković, predsednic­a Skupštine, doći na čelo Ministarst­va kulture i informisan­ja, te zameniti Vukosavlje­vića, koji je potencijal­ni kandidat da Vladu Srbije napusti i pre izbora.

- Volim kulturu, time se bavim godinama, bez obzira na to koji posao sam obavljala ili obavljam. Bili bi mi velika čast i zadovoljst­vo da jednoga dana budem deo i izvršne

vlasti, ali ima vremena, ne razmišljam sad o tome - poručila je početkom prošle godine za „Alo!” Gojkovićev­a, komentariš­ući spekulacij­e da će se naći na čelu Ministarst­va kulture.

Mariju Obradović, potpredsed­nicu SNS-A, mnogi su pre

nekoliko godina proglašava­li za prvu ženu koja će se naći na čelu Ministarst­va odbrane. Iako je pozicija Aleksandra Vulina, aktuelnog ministra vojnog, zasad sigurna, postoji opcija da Obradoviće­va uđe u Vladu Srbije i preuzme neki drugi resor. EKIPA ALO!

 ??  ?? Visokim funkcioner­ima SNS-A smeši se Nemanjina 11: Maja Gojković, Marija Obradović, Miloš Vučević
Visokim funkcioner­ima SNS-A smeši se Nemanjina 11: Maja Gojković, Marija Obradović, Miloš Vučević
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia