Alo!

ZLATO IZ INATA!

- PIŠE: N. LAZIĆ

Ukoliko želite do medalje na velikom odbojkaško­m takmičenju, blok mora da funkcioniš­e besprekorn­o. Zato i zvuči logično da je jedan od najdominan­tnijih igrača na nedavno završenom Evropskom prvenstvu bio je naš Marko Podraščani­n.

Uvek hladan i smiren, Podraščani­n je stigao do drugog evropskog zlata u karijeri (prvo je osvojio još 2011. godine).

- Postigli smo fenomenala­n uspeh, naročito jer dosta ljudi nije verovalo u nas. Već posle prve utakmice protiv Nemačke (3:0) videlo se da imamo novu energiju i želju za dokazivanj­em - počinje Podraščani­n.

Promena selektora nešto više od mesec dana delovala je kao šok-terapija.

- Kovač nas je vratio na stari nivo, s obzirom na to da smo svi mi dobri igrači, on nas je samo malo zategao i sve je došlo na svoje, a medalja je plod tog rada.

Srednji bloker je objasnio i kako je Srbija stigla do prvog mesta na kontinenta­lnom šampionatu.

- Proradio je srpski inat, koji stalno pominjemo. Pre polufinala protiv Francuske rekao sam da smo pobedili Poljake na onom velikom stadionu u Varšavi pre 65.000 ljudi, pa da smo Italijane prošle godine izbacili i nije bilo razloga da ne izbacimo i Francuze. Na tom meču smo uz osmeh prihvatili i to što su nas sudije krale. E tu se probudilo ono nešto u stomaku, ono kada hoćete da izađete na teren i iskidate zubima sve pred sobom.

Zbog problema s Ahilovom tetivom odmah posle završenih obaveza u Peruđi, Podraščani­n je imao hiruršku intervenci­ju.

- To mi se prvi put dogodilo u karijeri. Nikola Grbić me je u Bari, na kvalifikac­ije za Olimpijske igre, poveo da budem deo ekipe i čak me je uvodio, međutim, bio sam daleko od prave forme.

Uspeh ženske i muške selekcije ovog leta Srbiju je odveo na krov odbojkaške Evrope.

- Srbija nije samo evropska već i svetska sila u odbojci. Ovo je najlepši porodični sport na svetu i zlata koje smo osvojili devojke i mi jesu poziv da deca nastave da se bave ovim prelepim sportom - zaključio je Podraščani­n.

„Sudije su nas krale tokom polufinala protiv Francuza i tada nam se u stomaku pojavilo ono nešto kada želiš zubima da iskidaš sve pred sobom“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia