Alo!

Nole ekspres tutnji Azijom!

Novak Đoković sigurnom igrom protiv Gofana stigao do finala turnira u Tokiju

-

Deset igrača koji su bili na prvom mestu ATP liste osvajali su turnir u Tokiju. Danas (8.30) Novak Đoković može da postane 11.

Najbolji teniser sveta pobedio je Belgijanca Davida Gofana, šampiona ovog turnira iz 2017. godine, sa 6:3, 6:4 za sat i 29 minuta igre i plasirao se u finale gde će igrati protiv Australija­nca Džona Milmana (bio je bolji od Ameriknca Opelke 6:3, 7:6).

- Veoma sam zadovoljan kako sam igrao tokom čitave nedelje. Bilo je ovo za mene jako pozitivnih sedam dana i nadam se da ću osvojiti još jednu titulu u nedelju - objasnio je Novak posle polufinaln­og meča.

Novak na putu do finala nije izgubio nijedan set. Još impresivni­je je da nijedan set koji je igrao nije otišao u taj-brejk, kao i da je dopustio tek dva brejka na čitavom turniru.

- Očekivao sam težak meč protiv Gofana. U dobroj je formi, u četvrtfina­lu je odigrao odličan meč protiv Čunga. Podloga na kojoj se igra je takva da loptica ne odskače mnogo, već moraš da budeš u niskom stavu kada se nameštaš da riterniraš. Nije lako da se tako igra - tvrdi Đoković.

Protiv današnjeg rivala Milmana Nole je igrao dva puta i oba puta je upisao pobedu.

- Vrlo solidan igrač. Video sam u meču protiv Opelke

da je u formi i nije lako igrati protiv tenisera koji imaju tako jak servis. Milman je veliki borac, ne predaje se. Očekujem bitku sa osnovne

linije, samo se nadam da ću servirati dobro kao i on, pošto će to biti neophodno da bih pobedio - svestan je Nole.

Ukoliko danas pobedi, Novak će desti put u karijeri osvojiti titulu na turniru na kome debituje

 ??  ?? Bez izgubljeno­g seta do meča za titulu: Novak Đoković
Bez izgubljeno­g seta do meča za titulu: Novak Đoković
 ??  ?? Za pehar sa Džonom Milmanom
Za pehar sa Džonom Milmanom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia