Alo!

Srbi glasali za ostanak na Kosmetu!

Na KIM juče održani vanredni parlamenta­rni izbori

-

Velika izlaznost u srpskim sredinama na KIM pokazuje da su Srbi svesni da im samo Srpska lista može doneti boljitak i osigurati opstanak, saglasni su juče bili predstavni­ci najjače srpske stranke u južnoj pokrajini.

- Ubedljiva pobeda poboljšaće pregovarač­ku poziciju Beograda u Briselu i daće vetar u leđa našem predsednik­u Aleksandru Vučiću, koji širom sveta zastupa naše interese - rekao je Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

- Pobedom ćemo pokazati da nas nisu uplašili svojim pretnjama i ucenama i da nisu pokolebali našu odluku da ostanemo na svojim ognjištima. Tokom cele kampanje, koju su počeli u južnoj Mitrovici, albanski političari govorili su o nekakvom ujedinjenj­u Mitrovice, a to znači da žele da nas proteraju odavde - rekao je Rakić ispred Tehničke škole, gde je glasao.

Na istom mestu glasao je i Igor Simić, nosilac Srpske liste, koji je kazao da veruje u slogu i jedinstvo srpskog naroda.

- Samo deset od deset mandata nam garantuje opstanak na Kosovu i Metohiji - glavna je Simićeva poruka.

- Glasala sam ne samo zbog toga što je to moje pravo već pre svega zbog toga što time utemeljuje­m svoj opstanak ovde, obezbeđuje­m sigurnost za sebe i porodicu.

U srpskim sredinama bio JE VELIKI ODZIV BIRAČA

Pokušavaju na sve načine da nas proteraju, da nas ubede da odemo, čak su se neke srpske partije udružile sa političari­ma iz Prištine i zajedno deluju na našu štetu. E, ja glasam protiv takvih pojava. Biram ljude koji nas hrabro predstavlj­aju - kaže Ivana Miletić iz severne Mitrovice.

Svoje biračko pravo mogli su da iskoriste i interno raseljena lica, koja su organizova­nim prevozom došla do Kosova i Metohije. Na administra­tivnim

prelazima su autobusi detaljno pregledani i zadržavani po pola sata. Dimitrije Radulović iz Kosova Polja već 20 godina živi u Aranđelovc­u, a došao je na KIM da, kako kaže, podrži povratak braće i sestara.

- Nisam se dvoumio, došao sam da glasam, da kažem „ne“prištinsko­j tiraniji i da podržim napore naše države, koja se svim silama trudi da ovde stvori uslove za povratak nas koji smo napustili svoja ognjišta - rekao je on. M. J.

 ??  ?? Srbi predvođeni liderima Srpske
liste na putu ka biralištim­a
Srbi predvođeni liderima Srpske liste na putu ka biralištim­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia