Alo!

Prvi obio zlataru u Njujorku, „Pink Panteri“ga kopirali

Opasni igrač „Parova“Mustafa Šanjta Kikela nekada harao Amerikom

-

Mustafa Šanjta Kikela (53), takmičar osme sezone „Parova“, bio je nerazdvoja­n sa žestokim momcima Jusufom Jusom Bulićem (47) i Radetom Ćaldovićem Ćentom (47) pre nego što su ubijeni na beogradsko­m asfaltu, dok je sa „legendom“jugosloven­skog i evropskog podzemlja Ljubomirom Magašem (38), zvanim Ljuba Zemunac, robijao tri godine u Frankfurtu.

Pljačke sam zvao „Boško Buha“ili „Bombaš“. Išli smo kada je provala oblaka, oluja ili mećava da bismo bili što manje upadljivi i da bi se razbijanje izloga i zavijanje alarma čulo što manje

MUSTAFA ŠANJTA

Kikela je preteča bande „Pink Panter“jer je po principu „razbij i beži“, koji su oni kopirali od njega, upadao u skupocene juvelirnic­e i čistio ih kao metlom!

On je dve decenije bio u braku sa ženom koja je 20 godina mlađa od njega i koja mu je rodila sina, sada 15-godišnjaka. Takmičenje u rijalitiju prihvatio je zbog novca, a jedini uslov koji je postavio za ulazak bio je da svakog popodneva može da odspava po dva sata! U razgovoru za „Alo!“otkriva da je prvi opljačkao „bundaru“u Italiji i nosio „guči“bundu od 20.000 nemačkih maraka, kao i „žutaru“, kako su sredinom 70-ih u žargonu zvali zlatare, u Njujorku.

- Pljačke zlatara zvao sam „Boško Buha“ili „Bombaš“. U akcije sam išao sa vozačem isključivo kada je neki kijamet, provala oblaka, oluja ili mećava da bismo bili što manje upadljivi i da bi se razbijanje izloga i zavijanje alarma čulo što manje. Vozaču sam pokazivao ispred koje zlatare da stane, a onda sam iz gepeka vadio čekić i prilazio izlogu. Na čekić sam navlačio rukavicu da se slabije čuje, a onda vozaču glavom davao znak da turira. Kad je čekić go, udarac odjekne kao bomba… Udarao sam uvek u ćošak gde je staklo najosetlji­vije. Čistio sam pola radnje, u proseku za 60 sekundi, i bežao jer je „kljunovima“trebalo najmanje

 ??  ?? Mustafa bio nerazdvoja­n sa Radetom Ćentom i Jusom Bulićem
Mustafa bio nerazdvoja­n sa Radetom Ćentom i Jusom Bulićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia