Alo!

Sveti Jovan spasao Divca i Stojaković­a!

Srpski asovi u avionu preživeli udar munje

-

Incident se dogodio dok su se legende naše košarke i čelnici Sakramento Kingsa vraćali iz Indije Putnici tvrde da nimalo nije bilo naivno, a mnogima su kroz glavu prošle zastrašuju­će scene iz filmova

Pravu dramu na nebu iznad Engleske, tokom leta iz Indije, preživele su dve naše košarkaške legende - Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Nekadašnji supertande­m Sakramento Kingsa, danas čelnici tog NBA ligaša, zadesili su se u avionu „boing 767“, koji je uoči sletanja u Veliku Britaniju udarila munja! Putnici tvrde da nimalo nije bilo naivno, a mnogima su kroz glavu prošle zastrašuju­će scene iz filmova sa tragičnom tematikom pada aviona. Na sreću, letelica se bezbedno prizemljil­a, ali šokantni momenti će i Divcu i Stojaković­u ostati u neprijatno­m sećanju.

Sve to dogodilo se uoči velikog pravoslavn­og praznika - Začeća Svetog Jovana Preteče i Krstitelja.

Javnost je o incidentu prvi obavestio ugledni američki novinar ESPN-A Mark Spirs, koji je pored nekolicine svojih kolega, eksperata za NBA ligu, na svom Tviter nalogu napisao: „Pri povratku Kingsa iz Indije, neposredno pre sletanja u Englesku, desio se zastrašuju­ći trenutak.“Da je na kraju sve proteklo kako treba, svedoči dalji komentar poznatog američkog novinara, koji se čak i našalio konstatuju­ći da fanovi ne treba da se brinu jer su košarkaši i stručni štab leteli drugim avionom, „boingom 767300 F“, koji je u vlasništvu poznatog repera Drejka. U tom drugom avionu su, uz sve igrače, bili i srpski reprezenta­tivci Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i asistent trenera Igor Kokoškov, jedan od kandidata za mesto selektora „orlova“.

Ovo putovanje bilo je u sklopu turneje Sakramenta po Indiji, gde su Kingsi odigrali dve pripremne utakmice protiv Indijane i obe izgubili (132:131 i 130:106). Sezona u najjačoj košarkaško­j ligi na svetu startovaće 23. oktobra, a Sakramento dan kasnije igra protiv Finiksa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia