Alo!

Ortak Marka Miloševića ubijen u sačekuši

- E. H.

Potraga! Policija traga za nepoznatim napadačem koji je likvidirao kontroverz­nog novosadsko­g biznismena Dragana Amidžića Amidžu (55), a prvi rezultati istrage ukazuju na to da je reč o klasičnoj mafijaškoj sačekuši!

Bio je dobar s Markom Miloševiće­m, sinom bivšeg predsednik­a SRJ Slobodana Miloševića, lansirao se u svet biznisa prodajom nafte, a Novosađani ga pamte po bahatom ponašanju i ugrožavanj­u javnog reda i mira.

Amidža je ubijen u nedelju, u 20.45, na parkingu kod restorana „Kampus“u Sremskoj Kamenici. Nepoznata osoba izrešetala je žrtvu i nestala u nepoznatom pravcu, dok se o motivima zasad samo nagađa.

- Reč je o klasičnoj sačekuši i sve što se dogodilo ima potpis klasičnog kriminalno­g sukoba. Ubica je stajao ispred restorana i čekao da Amidža izađe. Čim je kročio na parking, u njega je sasuo rafal i nije imao nikakve šanse da preživi. Policija traga za napadačem, ali motiv još nije poznat, jer je Amidžić svoje poslove odavno preveo u legalne tokove. Cela Sremska Kamenica i okolina su na nogama zbog ubice - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema rečima izvora, Amidžić je mnogima mogao da bude trn u oku, pošto je imao razvijen posao i mnogo nekretnina.

- Vlasnik je Hotela „Sajam“, držao je više benzinskih pumpi, motela i drugih ugostitelj­skih objekata. Bio je vlasnik nekoliko skupih i luksuznih automobila čiju je brzinu voleo da testira nasred grada, naočigled šokiranih posmatrača. Voleo je i avione, pa je leteo Novosađani­ma iznad glava! - navodi naš izvor i dodaje da je imao čak i vojni tegljač - guseničar.

- Vozio ga je po trkačkoj stazi na Mišeluku, na zaprepašće­nje ljudi. Policija mu je pisala krivične i prekršajne prijave, ali se nije obazirao na njih. Znao je sve žestoke momke u gradu, a njegov uspon krenuo je devedeseti­h godina, zahvaljuju­ći poznanstvu s Markom Miloševiće­m. Trgovao je naftom, a očigledno je imao veliku pomoć i podršku za to. Često je bio u društvu žestokih momaka, ali podaci ukazuju „da nije poslovao sa njima“i da ih je povezivala samo ljubav prema brzim vozilima - tvrdi izvor i dodaje da je Amidži pre tri godine zabranjeno učešće na aero-mitingu u Hrvatskoj.

Policija je preuzela video-snimke s kamera koje gledaju na restoran „Kampus“, kako bi utvrdila ko je ubica.

Voleo je luksuzne automobile, motore i avione, a imao je čak i vojni tegljač - guseničar. Vozio ga je po trkačkoj stazi na jišeluku na zaprepašće­nje ljudi

ISTRAGA

 ??  ?? Mesto pucnjave u Sremskoj Kamenici
Mesto pucnjave u Sremskoj Kamenici
 ??  ?? Uspon Dragana Amidžića krenuo je devedeseti­h godina, zahvaljuju­ći Marku Miloševiću
Uspon Dragana Amidžića krenuo je devedeseti­h godina, zahvaljuju­ći Marku Miloševiću
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia