Alo!

Kurti je fanatik, gori i od Ramuša!

Nakon izbora na Kosmetu, sledi rasplet situacije u vezi s dijalogom

-

Aljbin već najavio niz ultimatuma prema Srbiji i zbog toga Vašington želi da glavnu reč ipak vodi stranka Ise Mustafe

Takse će biti ukinute, ali pitanje je koliko će Amerikanci moći da kontrolišu, kako trenutno stvari stoje, Aljbina Kurtija, novog prištinsko­g premijera, koji je već počeo da sprema listu zahteva koje bi prema njima Srbija morala da ispuni, a istovremen­o se i sprema za pregovore sa strankom DSK, čiji je lider Isa Mustafa, kako bi formirao kosovsku vladu.

Lider pokreta Samooprede­ljenje kazao je da je spreman da ukine takse na srpske proizvode, ali da će uvesti neke nove mere protiv Beograda i da će, između ostalog, tražiti i ratnu odštetu. Upravo zbog toga Vašington priželjkuj­e da glavnu reč u novoj Vladi vodi stranka Ise Mustafe, što bi značilo da bi Vijora Osmani postala premijer.

Nakon izbora na Kosmetu, oglasio se i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Vlade Srbije, koji je izjavio da mu je Metju Palmer, specijalni izaslanik za zapadni Balkan, nedavno rekao da SAD očekuju da će Pokret Samooprede­ljenje Aljbina Kurtija i Demokratsk­i savez Kosova Ise Mustafe napraviti koaliciju. Dačić je ocenio da ništa nije slučajno i dodao da i Amerikanci sami kažu da je to sada složeniji zahvat. imajući u vidu da se prvi put suočavaju sa Samooprede­ljenjem, odnosno sa strankom koja se zalaže za „veliku Albaniju“. - Mi ne možemo da utičemo na to koga će kosovski Albanci da biraju. Mi moramo da sarađujemo sa svima bez obzira na to da li se nekome ta partija sviđa ili ne. U svakom slučaju, očekujemo da se dijalog nastavi, a da se takse ukinu - rekao je Dačić. M. J.

 ??  ?? Kurti: Treba biti strpljiv i čekati. Ujedinjenj­e sa Albanijom je sada daleko, ali će se to dogoditi
jednog dana
Kurti: Treba biti strpljiv i čekati. Ujedinjenj­e sa Albanijom je sada daleko, ali će se to dogoditi jednog dana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia