Alo!

Žena mi je zabranila kafanu!

Rade Šerbedžija otvoreno o odnosu sa suprugom Lenkom

- OLIVERA KONATAR

Glumačka legenda Rade Šerbedžija stigao je u prestonicu kako bi pred beogradsko­m publikom premijerno odigrao predstavu „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, a u razgovoru za

„Ranije sam išao u život, ali mi je Lenka to ukinula onog trenutka kada me je uzela pod svoje. Sad imam tenis“, priča Šerbedžija za „Alo!“

„Alo!“otkrio je kako provodi slobodno vreme, zbog čega Holivud ne smatra uspehom, ali i kada mu je supruga Lenka Udovički zabranila kafanu.

Kako Šerbedžija navodi, u prestonici se zadržava samo nekoliko dana, ali koristi svaki slobodan trenutak da oseti energiju grada kom se oduvek vraća.

- Veoma sam srećan što sam u Beogradu, gradu koji je toliko živ, koji nosi posebnu energiju i u kom ljudi imaju specifičan mentalitet. Dugo me nije bilo pred beogradsko­m publikom, a ovde imamo otvorenu pozorišnu publiku, visokog ukusa i nivoa. Nažalost, bićemo tu samo pet dana, zbog čega nemamo vremena da uživamo u prestonici onako kako bismo to voleli - objašnjava glumac koji zbog supruge više ne ide u kafane.

- Ranije sam odlazio u kafane, ali mi je Lenka to ukinula onog trenutka kada me je uzela pod svoje (smeh). Zato mi ostaje tenis, na koji odlazim posle obaveza u pozorištu i u tome pronalazim zadovoljst­vo. Slično je, šta znam (smeh). Kad ovako razmislim, ne bih znao gde se igra bolji tenis, u Londonu, Americi ili Srbiji. Sigurno je samo da se najbolje igra tamo gde ga igra Novak Đoković šaljivo ističe Rade, koji i dalje skromno gleda na svoj ogroman uspeh u Holivudu.

- Holivud mi ništa nije ni doneo, ni odneo. Za mene Holivud i nije Holivud. Pozovu me, odem tamo, snimim ponešto, vratim se kući, opet odem, snimim i tako ukrug. Možda je moja prednost što svoj uspeh u Holivudu ne smatram nekim užasno velikim uspehom. Imate onih glumaca koji se pojave u nekoj maloj sceni, pa se pohvale ovde i sve novine se raspišu. To ume dobro da me zasmeje jer zaista nikada nisam bio iz takve priče - zaključuje Šerbedžija za „Alo!“.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia