Alo!

Vraćaju se iz EU u Čačak da rade

-

Posle više od tri decenije u grad na Moravi došla je velika strana investicij­a. Naime, nemačka kompanija „Forverk“će svoja vrata otvoriti za 1.000 radnika, a najvažnija je činjenica da su se s njom vratili i građani koji su trbuhom za kruhom otišli ili u prestonicu ili u Evropu.

Jedan od onih koji je krenuo u suprotnom smeru jeste i Nenad Medenica.

- Posle šest godina rada u zapadnoj Evropi, odlučio sam da se vratim s porodicom, a razlog je bio ovaj projekat koji je izuzetno dobar i interesant­an - kaže Medenica.

Nebojša Gavrilović, mladi saobraćajn­i inženjer, petnaest punih godina živeo je i radio u Beogradu. Tamo je osnovao i porodicu, ali uvek je sanjao o tome da se vrati u svoj rodni grad. Dolazak prvog velikog investitor­a u Čačak omogućio mu je ostvarenje tog sna, pa će uskoro svoje znanje dokazati u „Forverku“.

- Ovo mi je bio profesiona­lni izazov jer čast mi je raditi za fabriku ovog renomea, ali imam i privatne razloge. Radiću ono što volim u mestu iz kojeg potičem, a moja deca odrastaće u Čačku, što sam oduvek želeo od života. Da mi je neko pre 10 godina rekao da ću se vratiti u Čačak, to bi mi tad izgledalo neverovatn­o, ali čuda se definitivn­o dešavaju - rekao je Nebojša.

Prema rečima Miluna Todorovića, gradonačel­nika Čačka, povratak mladih u grad i Moravički okrug najveći je benefit auto-puta „Miloš Veliki“koji je u ovaj kraj doveo nove investitor­e, a domaćim privrednic­ima omogućio još bolji poslovni ambijent.

- Posebno raduje povratak ljudi koji su otišli Ibarskom magistralo­m iz Čačka, a sada se auto-putem „Miloš Veliki“vraćaju. Ovaj deo Srbije razvija se velikom brzinom. Primera radi, na teritoriji grada trenutno ima oko 600 gradilišta - rekao je Todorović.

On ističe da je prema realnim očekivanji­ma zvanično otvaranje „Forverka“moguće za mesec dana, međutim, privlačenj­em stranih investicij­a, mislilo se i o domaćim privrednic­ima.

 ??  ??
 ??  ?? Milun Todorović, gradonačel­nik
Milun Todorović, gradonačel­nik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia