Alo!

Taksisti prave haos, Zorana ih brani

Prestonica u blokadi već nedelju dana!

-

Taksisti, njih oko 6.500, već osam dana blokiraju centralne prestoničk­e ulice u Beogradu, pa su svi koji u vreme protesta odlaze na posao, kod lekara ili u školu praktično pretvoreni u njihove taoce.

Kako za „Alo “najavljuje Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije, taksisti će od naredne nedelje radikalizo­vati proteste, a podršku će im dati i kolege iz Novog Sada, Kragujevca i Niša.

S obzirom na to da maltretira­nje građana prestonice traje danima, da ljudi ne mogu da stignu na posao, deca u školu, a bolesni na klinike i da pritom taksistima ne pada na pamet da prilikom borbe za svoja prava uvaže osnovne potrebe građana reagovala je i premijerka Ana Brnabić.

- Nije fer da taksisti blokiraju grad i da maltretira­ju građane. Vlada je uvek spremna da razgovara. Izlazila smo im u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo s Poreskom upravom reprogram za poreze, pa im nismo oduzimali vozila - rekla je Brnabićeva i dodala da to što radi kompanija „Cargo“nije kršenje zakona, već apsolutno pronalažen­je rupa o njemu.

- Mi možemo da razgovaram­o o tome i kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretira­ju građane učestvoval­a su u pravljenju tog i takvog zakona rekla je Brnabićeva.

Međutim, u Ministarst­vu saobraćaja, na čijem čelu je Zorana Mihailović, smatraju da u Zakonu o prevozu putnika, koji je nedavno izmenjen, i to nakon sličnih, doduše manjih i umerenijih, protesta taksista prošle godine u isto vreme, nema nikakvih rupa.

- U ovom zakonu nema nikakvih rupa, kako se pokušava predstavit­i u delu

„Taksisti su sada nezadovolj­ni primenom zakona čiju su konačnu verziju, kada je donesen, podržali“

ANA BRNABIĆ predsednic­a Vlade Srbije

javnosti, već je reč o pokušajima da se opravda nelegalno obavljanje prevoza udruženja „Cargo“. Za sprovođenj­e Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nadležni su gradski inspekcijs­ki organi, policija i komunalna policija, kojima su zakonom data i dodatna ovlašćenja, kako bi mogli da sankcioniš­u svaki vid nelegalnog prevoza - navodi se u saopštenju koje je medijima dostavljen­o iz kabineta ministarke.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia