Alo!

Kad Novica igra, Partizan melje!

Kapiten dao ogroman doprinos u trijumfu nad Tofašom

- N. L.

Oreol junaka Partizana u boju sa Turcima poneo je Rade Zagorac, ali je iks faktor trijumfa nad Tofašom (93:80) u drugom kolu Evrokupa Novica Veličković, najiskusni­ji košarkaš crno-belih.

U momentima kada je ekipa trenera Andree Trinkijeri­ja padala, Novica je odigrao kapitenski i povukao saigrače do pobede. Za 22 minuta na parketu upisao je 15 poena, uz sedam skokova i četiri asistencij­e, dokazujući da mu ne manjka energije uprkos godinama, a nedavno je napunio 33.

- Celog života imam tu energiju. Nemam više 23 godine, ali sam pošteđen u rotaciji, emocija me nosi i zato igram ovu igru. Da je nemam, verovatno bih prestao odavno. Svi saigrači takođe imaju veliku energiju - rekao je Veličković posle pobede Partizana ostvarene posle velikog preokreta u „Štark areni“.

Gotovo 10.000 navijača bodrilo je crno-bele u prvoj ovosezonsk­oj takmičarsk­oj utakmici u Beogradu.

- Igranje pred svojom publikom je, verujte, za mnoge ovde neka vrsta pritiska - dodao je kapiten.

Slabijom odbranom Partizan je dozvolio Tofašu da stekne prednost u prvom poluvremen­u (bilo je i 14 razlike), ali je u drugom samleo rivala.

- Trgli smo se nakon lošijeg početka. U drugom poluvremen­u smo im dozvolili da daju samo 30 poena, a to je recept. Kad igraš kod kuće, ne smeš da dopustiš nikome da se naigra - zaključio je Veličković.

U trećem kolu grupe B, crno-beli će narednog utorka gostovati Ritasu u Vilnjusu (18).

„U drugom poluvremen­u smo dozvolili Turcima da postignu samo 30 poena, to je recept za meč na domaćem terenu“, poručuje Veličković

 ??  ?? Podrška: Miloš Jojić
Oduševio „grobare“: Novica Veličković zakucao
goste iz Burse
Podrška: Miloš Jojić Oduševio „grobare“: Novica Veličković zakucao goste iz Burse

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia