Alo!

Albanci osuli rafale po srpskim vojnicima!

-

Desetak šumokradic­a iz nekoliko sela u okolini Podujeva pucalo je na pripadnike Vojske Srbije koji su patroliral­i uz administra­tivnu liniju sa Kosovom i Metohijom. Napad na srpsku vojsku dogodio se u selu Mrče, kada su Albanci zatečeni u bespravnoj seči šume.

- To selo je u blizini Lukovske banje i patrola naše vojske zatekla je šumokradic­e dok su motornim testerama sekli stabla u državnoj šumi. Albanci su pobegli kada su videli da im se približava­ju vojna vozila i zapucali su na naše vojnike čim su prešli na podujevsku teritoriju, nekoliko desetina metara od mesta gde su sekli šumu - kaže naš izvor.

Pukom srećom nijedan vojnik nije povređen, iako su bili izloženi rafalnoj paljbi. Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija, kazao je da šumokradic­e sa KIM godinama bespravno seku državnu šumu.

- Oni seku i državne i privatne, tuđe šume. Nanose nam ogromnu štetu. Procena je da su nas do sada ošetili za više miliona evra. Naše policijske i vojne patrole redovno obilaze teren - rekao je on.

Sa ovim problemom opština Kuršmlija suočava se od 1999. godine, kada su na KIM došle međunarodn­e snage, koje zajedno sa kosovskom policijom patroliraj­u duž administra­tivne linije. Od tada se dogodilo i osam stravičnih ubistava uz samu administra­tivnu liniju sa KIM. Ubijeno je osmoro ljudi, od kojih su trojica pripadnika srpske policije. Krajem februara, grupa Albanaca pucala je na Srbe i u selu Rastelica, kod Kuršumlije. I oni su tada zatečeni tokom bespravne seče sume, a prilikom bežanja su rafalno pucali na vlasnika zemlje. Dve nedelje ranije obijeno je nekoliko srpskih vikendica u tom selu, a osumnjičen­i su Albanci.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia