Alo!

Ovde ima života, doaei aee i ta Evropa

- PIŠE: Ž. VUJIČIĆ

Osmi je kilometar pred Malim Beogradom. I 158. od velikog, glavnog grada. Tu smo. Skrećemo sa puta za Suboticu. Prelazimo najdužu vojvođansk­u reku, koja baš tu, ta čuvena Krivaja, drži pravac. Tu smo, u domu Topolskog sportskog kluba.

TSC, kako mu je ponovo ime, vraćeno 2013. na proslavi stotog rođendana, dočekao nas je kao neporaženi debitant u Superligi. Tada i kao senzaciona­lni kolovođa prvenstva, a svakako kao lider - to je i dalje - u raskoši doma koji se još blistavije sjajio na oktobarsko­m suncu. Topolčani su u međuvremen­u, u Surdulici, izgubili oreol nepobedivo­sti u prvenstvu, započet prošle jeseni. Ali, i posle poraza od Radnika su uvereni da su na pravom putu.

- Radom na marketingu smo pridobili simpatizer­e. Masovnost je pogotovo iskazana kroz mališane. U Akademiji TSC-A smešteno je 32 dece, a trenira

11 selekcija. Tu je i stotinu mališana koja nisu još registrova­ni. Imamo i 40 devojčica. Ovde ima života - dočekuje nas Sabolč Palađi, generalni direktor kluba.

U akademiji radi i prvi tim pod komandom Zoltana Saba.

- Sada nas već smatraju ozbiljnim klubom s ozbiljnom ekipom. A mi i dalje živimo naš život. Nismo poleteli ni kad smo, eto, vezali godinu bez poraza. Da li je bilo 39 ili 40 utakmica u nizu, nismo mi brojali. Sad se broje ciljevi...

- Najpre smo želeli da izborimo opstanak u ligi, ali kako smo marljivo skupljali bodove, sad nam je cilj plej-of. Realan cilj. Ako ga ostvarimo, a verujemo u to, imaćemo još sedam utakmica s jakim ekipama. Bićemo rasterećen­iji i moći ćemo da prikažemo još bolje igre. Pa i da maštamo o Evropi, zašto da ne?

TSC postoji od 1913. Kroz burnu

istoriju je menjao ime, posle osam decenija prestao je da radi (takmičile su se samo mlađe kategorije), da bi dve godine potom oživeo. I sad kao superligaš čeka 110. rođendan. A poklon - Evropa. Moglo bi da bude...

- Nismo vezani za datum. Kad bude... Nismo ni prošle sezone zacrtali sebi plasman u Superligu, a evo nas.

Dobar glas se daleko čuje, pa se već zna da u Bačkoj Topoli ima igrača i za veće sredine.

- Doći će vreme da požele da odu, ali zasad ne moraju. Ovde imaju fenomenaln­e uslove. Uporedo, formiramo našu dečicu, da stasaju, da svake godine, a brzo će to, izbacimo po dva-tri momka za prvi tim. Pa još ako bi bili iz ovih krajeva, prava stvar - ističe Sabolč Palađi.

Zbore pravo, zaista, kraj Krivaje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia