Alo!

NEMAC CAR VIRTUELNOG FUDBALA!

-

Kako da uđete u knjigu Ginisovih svetskih rekorda? Kupite, pa inistalira­jte čuvenu igricu „Fudbal menadžer“, sedite za kompom 1.940 sati, vodite vaš omiljeni tim tokom 333 sezone i sigurno ćete uspeti.

Baš to je uradio Nemac Sep Hedel. On je počeo da igra ovu igricu decembra 2017. godine. Kaže da je počeo u momentu kada je bio daleko od kuće da bi ubio višak slobodnog vremena.

- Tada sam bio u Africi, daleko od porodice i prijatelja. To što sam igrao „Mendžer“nije se odrazilo na situaciju u kući. Kada sam se vratio u Nemačku, malo manje sam igrao, ali i tada sam uspevao da izdvojim po nekoliko sati dnevno da bih bio u toku u igrici - objasnio je Hedel.

Dok nije dostigao cilj i stigao do Ginisovog rekorda, Hedel je zacrtao jasna pravila. Odlučio je da ne ode na odmor, već da sve slobodno vreme posveti igrici.

- Igra je zahtevna i uvek razvija nove ciljeve. Nema načina da odete na odmor. Pa ne osvaja se Liga šampiona tako što plandujete na plaži - objašnjava opsednuti Nemac.

Tokom karijere u virtuelnom svetu je promenio tri kluba.

- Želeo sam od početka da razvijam male klubove. Počeo sam vodeći FK Junajted of Mančester. Prvu titulu u Premijer ligi sa njima sam osvojio 2037. godine. To je za mene bio specijalan momenat. Kao menadžer ovog kluba proveo sam 50 godina. Osvojio sam sve i odlučio da je vreme za promenu. Prešao sam u Bengaluru. U Indiji je sve bilo drugačije. Drugi stil igre, nema zarađenih miliona od reklama ili TV prava. Uz to možete da potpišete samo četiri stranca. Tamo sam razvijao mlade igrače - pričao Nemac kao da je i van virtuelnog sveta postigao takve uspehe.

Posle izleta u Indiju, usledio je povratak na Ostrvo.

- Vratio sam se u Premijer ligu sa Herefordom 2277. godine. Tek tada sam shvatio da sam toliko razvio Junajted of Mančester, da nisam mogao da pobedim bivši klub. Ali i to sam uspeo, i to 2289. godine - objašnjava čovek koji je očigledno prilično zanemario realnost.

Kada priča o svojim najvećim dostignući­ma tokom virtuelnog života, Nemac izdvaja nekoliko.

- Prva pobeda sa Junajtedom u duelima sa Mančester junajtedom i Mančester sitijem, pa prva titula u Premijer ligi i naravno prva Liga šampiona. Nju sam osvojio 2037. godine, a u finalu sam pobedio Atletiko Madrid. Izgradio sam i najveći stadion u Indiji - „Hedel arenu“, koja prima 86.250 gledalaca - nabraja u dahu Nemac.

Dosadašnji rekorder bio je Poljak Mihael Lenijek, koji je

odigrao 221 sezonu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia