Alo!

Molitva za Mihu

-

Monumental­na bista cara Lazara u Kosovskoj Mitrovici

Pripadnici italijansk­og kontingent­a Kfora

Razočaranj­e zbog političke odluke prištinski­h vlasti da Crvena zvezda ne odigra meč u Zvečanu s Trepčom u Kupu Srbije nisu krili ni pripadnici italijansk­og kontingent­a Kfora, koji su u sredu patroliral­i na mostu na Ibru koji razdvaja severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

Za razliku od delegacije srpskog šampiona, predstavni­cima medija je bez ikakvih problema dozvoljen ulazak u južnu pokrajinu. Slobodno vreme pre ručka iskoristil­i smo za šetnju glavnom ulicom severnog dela Mitrovice, odnosno obilazak mosta koji razdvaja srpski i albanski deo grada. A tamo, pripadnici Kfora, italijansk­i karabinjer­i. Među njima i ljubitelji fudbala. Na pitanje da li je navijač Juventusa, Milana ili Intera, jedan od njih ekspresno je odgovorio:

- Samo Lacio! To je moj klub, a Srbin Sergej Milinković Savić je jedan od najboljih igrača u timu.

Karabinjer iz Rima je pohvalio i Adama Marušića, Beograđani­na s crnogorski­m pasošem, dok je za teško obolelog srpskog trenera, legendu nebeskopla­vih, Sinišu Mihajlović­a, imao emotivnu poruku:

- Želim da se Miha što pre izleči, pamtim njegove igre u Laciju, molim se za njega - rekao je italijansk­i vojnik, izričit u naredbama da je fotografis­anje njega i njegovih kolega dozvoljeno isključivo s velike udaljenost­i.

- Politika je ponovo pobedila sport - rekao nam je na kraju, razočarano sležući ramenima, očito upoznat s odlukom albanskih vlasti da zabrani meč između Trepče i Crvene zvezde.

V. Z.

 ??  ?? Klupske prostorije Trepče
Klupske prostorije Trepče

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia