Alo!

Đilasovci žale što se „Pobednik” nije razbio

- J. Đ.

Zaštitni znak Beograda, čuveni „Pobednik“, u četvrtak je uz direktan prenos privremeno skinut sa postolja i prebačen u Smederevo, gde će biti restaurira­n. Verovali ili ne, dok je trajao prenos uživo, veliki broj simpatizer­a SZS-A u komentarim­a na društvenim mrežama je navijao za to da „Pobednik“padne i razbije se, želeći tako da obezbede sebi ( još jedan) razlog da napadnu i za to optuže „nesposobnu“gradsku vlast, a preko nje i državni vrh. Neki su se čak i kladili da će do toga doći...

Nakon što je spomenik smešten u kamion za transport i naravno adekvatno pričvršćen kako ne bi došlo do oštećenja, pojedini fanovi Đilasa, Obradovića i Jeremića nastavili su da pljuju i kritikuju... I kamion za transport je za neke bio sporan:

- Ovo je sramota na čemu i kako se transportu­je „Pobednik“! Pogledajte kako se transportu­je simbol Beograda! - jedan je od komentara. Smetalo je pojedinima što se prevoz obavlja po kiši te brinuli što „Pobednik“kisne!? (kao da inače ima kišobran).

Zapitali su se potom i zašto se uopšte skida spomenik i zašto se restauraci­ja ne obavi na licu mesta, kao što je to bio slučaj sa čuvenim Kipom slobode, koji se nalazi u Njujorku i koji je pri tom težak više od 200 tona. Na kraju su konstatova­li da će se „kada ga naprednjac­i srede, ’Pobednik’ vratiti kao gubitnik“.

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-A u Skupštini Beograda, nije iznenađen što su pristalice opozicije priželjkiv­ale havariju u momentu kada se radi nešto važno za grad. Rekonstruk­cija „Pobednika“, simbola Beograda je od izuzetne važnosti za očuvanje kulturno-istorijske baštine na Kalemegdan­u o kojoj decenijama niko nije vodio računa. Kritizerst­vo funkcioner­a i aktivista opozicioni­h stranaka pokazalo je sav besmisao njihovog političkog delovanja. Izgleda da jedva čekaju da se desi neka havarija ili nesreća kako bi probali da prikupe političke poene. Očigledno je da imaju ozbiljan deficit političkih ideja te im je usled totalne političke ostrašćeno­sti jedino preostalo da se bave potpuno apsurdnom kritikama koje u nekim momentima izgledaju krajnje tragikomič­no - kazao je on.

„Pobednik“je na Kalemegdan­u postavljen pre 91 godinu i od tada nije rađena restauraci­ja

 ??  ?? Spas u poslednji čas
Spas u poslednji čas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia