Alo!

Otmičaru dede Jelene ĐOKOVIĆ 10 GODINA ROBIJE!

- D. Ć.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je Branislavu Matiću (37) kaznu od 10 godina zatvora, na koju je osuđen jer je u julu prošle godine u Ljigu oteo Milosava Radisavlje­vića (81), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića. Utvrđeno je da je Matić hteo da od njegove porodice iznudi dva miliona evra.

Matić je oglašen krivim zato što je 26. jula 2018. u noćnim časovima u Ljigu upotrebom sile odveo oštećenog Radisavlje­vića iz njegove kuće na prethodno odabrano i izolovano mesto u nameri da od njegovih najbližih, sina i unuke Jelene i njene porodice, iznudi novac.

Sud je oslobodio krivice Matićevog pomagača D. J. jer za njegovo učešće u otmici tužilaštvo nije dalo dovoljno dokaza.

Utvrđeno je da je kritične večeri provalio u Milosavlje­vu kuću tako što je isekao komarnik na prozoru ostave. Potom je Jeleninog dedu, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je Milosav pokušao da se odbrani, bacio mu je prekrivač na glavu i stavio lisice sebi i njemu.

Iz kuće je uzeo je 26.000 dinara i mobilni, a potom je Milosava preveo preko Ibarske magistrale i reke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzišt­u, gde ga je lisicama vezao za dalekovod. Noge i telo oblepio mu je selotejpom, a onda tražio da zove unuku i traži joj novac za otkup.

Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: „Neću dolaziti dva-tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema“, a potom se udaljio, nakon čega je u jutarnjim satima radi ostvarenja cilja otmice pretio da će ubiti oštećenog tako što je od sina oštećenog poslavši mu više Sms-ova tražio novac rekavši mu da mu je otac otet i da ne zove policiju, već da do 10 časova tog jutra spremi dva miliona evra te da mu otac neće preživeti ako njegov čovek padne prilikom primopreda­je, piše u presudi.

Radisavlje­vić je pronađen u kukuruzišt­u vezan lisicama za betonsku banderu, odakle je dozivao upomoć, a našao ga je slučajni prolaznik.

Otmičar je tražio novac za otkup, a ideju da otme dedu Đokovićeve supruge dobio je tokom izdržavanj­a prethodne kazne od pet godina zatvora zbog razbojništ­va.

Matić je u zatvoru gledao emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković, koja je, između ostalog, pričala o svom dedi.

Na prvu odluku su se žalili i tužilac i odbrana, ali je Apelacioni sud odbacio obe žalbe i potvrdu presudu.

 ??  ?? Hteo da iznudi dva miliona evra od porodice
Đoković
Otet iz svoje kuće: Milosav Radisavlje­vić
Hteo da iznudi dva miliona evra od porodice Đoković Otet iz svoje kuće: Milosav Radisavlje­vić
 ?? FOTOGRAFIJ­E: GLAS ZAPADNE SRBIJE/A. SREĆKOVIĆ, M. JOŠIDA, TANJUG/T. VALIČ ?? Dalekovod za koji je otmičar vezao Jeleninog dedu
FOTOGRAFIJ­E: GLAS ZAPADNE SRBIJE/A. SREĆKOVIĆ, M. JOŠIDA, TANJUG/T. VALIČ Dalekovod za koji je otmičar vezao Jeleninog dedu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia