Alo!

Pusti rekorde, bitna je Srbija

Napadaču nedostaje devet golova kako bi postao najbolji strelac reprezenta­cije svih vremena, a kapitenu 15 mečeva da uđe među tri igrača s najviše nastupa za državni tim

-

Priznali su reprezenta­tivci Srbije posle prijateljs­kog meča s Paragvajem u Kruševcu da nisu bili na očekivanom nivou, ali ostvarena pobeda od 1:0 podigla im je samopouzda­nje pred gostovanje Litvaniji u nastavku kvalifikac­ija za EP 2020.

To je u sportskom smislu najveći benefit ekipe selektora Ljubiše Tumbaković­a, ali je duel s južnoameri­čkom reprezenta­cijom doneo i promene na večnim listama našeg nacionalno­g tima.

Golom koji je postigao protiv Paragvajac­a, 29. u dresu Srbije, Aleksandar Mitrović deli šesto i sedmo mesto najboljih strelaca reprezenta­cije svih vremena. Sada mu nedostaje svega devet uspešnih šuteva kako bi stigao legendarno­g Stjepana Bobeka.

- Uvek je dobro kad se postigne gol. Lepo je znati da napredujem na toj listi. Samo nek smo živi i zdravi, pogodaka će biti, meni je važno da Srbija beleži dobre rezultate - skromno je poručio napadač Fulama.

Meč na stadionu „Mladost“bio je važan i za kapitena Aleksandra Kolarova, koji je izbio na četvrto mesto igrača s najviše nastupa u nacionalno­m timu. Ali pre nego što je prokomenta­risao moguće obaranje rekorda Branislava Ivanovića, za šta mu je potrebno još 19 utakmica, defanzivac „orlova“je govorio o kolegi iz napada.

- Pre svega mi je drago zbog Mitrovića. On je momak za primer. Uvek je tu za nacionalni tim, daje se maksimalno na svakom meču i drago mi je što je toliko blizu da stigne legendarno­g

Uvek je dobro kad se postigne gol, samo da smo ŽIVI I ZDRAVI, BIĆE IH JOŠ

ALEKSANDAR MITROVIĆ

NE JURIM REKORD, ULAZIM U 34. GODINU I NE ŽELIM DA IGRAM SAMO DA BIH skupljao broj utakmica

ALEKSANDAR KOLAROV

Stjepana Bobeka, što mu od srca želim. Smatram da je to zaslužio - rekao je Kolarov i nastavio:

- Što se mene tiče, apsolutno nemam ambiciju da jurim bilo kakav rekord. Ni Dejana Stankovića, ni Branislava Ivanovića. Ulazim u 34. godinu i ne želim da igram samo da bih skupljao broj utakmica. Pred nama su kvalifikac­ije za EP i baraž u Ligi nacija, to je jedino što me zanima, a posle ćemo videti.

K. RADULOVIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia