Alo!

Svako priznanje Kosova je ništavno!

Klaus Hartman, predsednik Svetske unije slobodnih mislilaca, o politici Zapada, migrantima, Srbiji, Kosovu i Metohiji...

-

Poznati svetski intelektua­lac Klaus Hartman za „Alo!“govori o fingiranju migracija u korist socijalnih preokreta u Evropi, lažnoj humanosti evropskih zvaničnika, nastavku svetske politike prikriveno­g i ciljnog uništavanj­a zemalja istoka koje je u interesu Zapada, sa posebnim osvrtom na rasturanje Jugoslavij­e i stvaranje „nezavisnog Kosova“.

Iluzija je da neko može da bude član Evropske unije i da će imati mir u NATO. EU obavezuje sve svoje članice na stalno naoružavan­je, ima zajedničku ratnu škrinju, održava „evropsku inicijativ­u za intervenci­je u kriznim situacijam­a“i jača saradnju sa NATO. Ujedno obavezuje u sve države članice da nametnu sankcije Rusiji. Takva EU ne postoji radi mira, već radi kraja nacionalne nezavisnos­ti i suverenite­ta - upravo ovim rečima upozorava Hartman nakon nedavnog predsedava­nja konferenci­ji Svetske federacije slobodnih mislilaca, koja je održana u Luksemburg­u krajem septembra.

Tema konferenci­je „slobodnjak­a“bili su migranti? Recite nam više o situaciji u današnjoj Evropi pod ovim novim okolnostim­a?

- Tačnije, radilo se o migracijam­a, njenim uzrocima

i posledicam­a. Pitali smo ko ima koristi od toga - zašto su učesnici svetskog ekonomskog samita u Davosu više puta zagovarali promociju migracija? Nama je odgovor očigledan - oni žele socijalno gušenje, vide migrante kao dobrodošle pokretače plata i industrijs­ku rezervnu vojsku. Migracije izazivaju socijalni preokret u zemljama domaćinima, dok se zemlje porekla tako ometaju u razvoju jer radnici obučeni o njihovom trošku migriraju.

I sve pod parolom „humanosti“?

Situacija u zemljama EU je kontradikt­orna i obeležena je sukobima interesa. U ekonomski jačim zemljama, kapitalist­ičke vlade s jedne strane žele da ispune želju kompanija za nekontroli­sanim prilivom radne snage, dok sa druge strane moraju da uzmu u obzir sve kritični

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia