Alo!

Spremni za tuču!

Košarkaši Partizana na velikom ispitu u Francuskoj protiv Limoža (19.15) ZAGORAC: Sve francuske ekipe igraju slično, oslanjaju se na atletske predispozi­cije, ritam i brzinu. JANKOVIĆ: Moraćemo da budemo fizički jako aktivni

-

Dva nekadašnja šampiona Evrope u direktnom obračunu! Košarkaši Partizana večeras (19.15) izlaze na crtu Limožu u želji da i posle 5. kola Evropkupa ostanu jedini neporaženi tim u čitavom takmičenju!

A izazov je veliki. Da, Limož je poražen u poslednja dva meča Evrokupa, ali na jedinom meču u prva tri kola koji je igrao u svojoj dvorani ostvario je pobedu. Toga su svesni i prvotimci tima iz Humske.

- Sigurno da imamo motiv više da dobijemo utakmicu u Limožu, ali neće biti lako. Radi se o kvalitetno­j ekipi i daćemo sve od sebe da se vratimo s pobedom. Oni su jako atletski orijentisa­na ekipa, nezgodni su na svom terenu. Moraćemo da budemo veoma fizički aktivni protiv njih. To što smo neporaženi jeste veoma lepo, pre svega zato što je uglavnom reč o gostovanji­ma. Lep je osećaj biti neporažen, sigurno ćemo nastaviti u tom ritmu. Nadam se da ćemo otići sa prve pozicije da bismo imali što lakšu drugu grupu - nada se krilni centar Nikola Janković.

I njegov kolega iz Partizana Rade Zagorac nema dilemu koliko će večerašnji meč biti zahtevan.

- Francuske ekipe igraju na sličan način. Imaju mnogo stranih igrača koji se dopunjuju s atletskim predispozi­cijama, ritmom i brzinom domaćih igrača... Limož ima dobru publiku, to je veliki klub bogate istorije. Sve to ih čini veoma nezgodnim. Verovatno ne pretenduju na neki najviši plasman u Evrokupu, ali svakako treba da imamo respekt. Ukoliko pobedimo, ova utakmica će nama doneti pet utakmica bez poraza i prijatnu situaciju za nastavak takmičenja. Oni imaju 1-3 i ovo je verovatno jedna od poslednjih utakmica gde mogu da pojure neki viši plasman. Sve to njima ide u prilog - ne ostavlja dilemu Zgorac.

Crno-beli će igrati treći put protiv Limoža u Evrokupu, a u sezoni 2017/18. dva puta su poraženi

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia