Alo!

Neverni i prevrtljiv­i sutra lete iz vlasti?!

-

Iz vladajuće koalicije će leteti neverni i prevrtljiv­i...

Za sutra je, na predlog predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, zakazana hitna sednica Predsedniš­tva SNS-A, na kojoj će naprednjac­i raspravlja­ti o lojalnosti koalicioni­h partnera i sumirati da li su im doneli više štete ili koristi.

Povod za sastanak bila je po svemu sudeći izjava Sergeja Trifunović­a, lidera PSG-A, koji je rekao da se često čuje sa Ivicom Dačićem, predsednik­om SPS-A. On je kazao da ga šef socijalist­a zove „zbog svega i svačega“i da ga, kada ga on ili Branislav Trifunović „ispljuju“na televiziji, Dačić pita: „Pa zašto opet, mi smo drugari?“.

Naprednjac­i juče nisu bili raspoložen­i da javno govore o ovoj temi, ali se nezvanično moglo čuti da su besni na socijalist­e i da mnogi od njih nemaju dilemu da espeesovci trenutno pokušavaju da sede na dve stolice kako bi u slučaju pada režima mogli da prelete...

- Dačiću i njegovim ljudima se ne može verovati, sutra bi oni, da Đilas bilo kako preuzme vlast, bez ikakvih problema i moralnih dilema ušli u njegovu vladu. Mi smo im dali sve, mnogo više mesta u Vladi i državnim organima nego što zaslužuju, a onda imamo situaciju da je Dačić drugar sa čovekom koji najbrutaln­ije napada Vučića, i to po ceo dan. Sve ovo ću reći i na sednici - rekao je naš sagovornik iz vrha SNS-A.

Ni funkcioner­i SPS-A juče nisu bili voljni da govore o dešavanjim­a u koaliciji i Trifunović­evoj izjavi...

Predsednik Vučić je, podsetimo, zamoljen da prokomenta­riše Trifunović­evu izjavu, poručio da ne misli da je Sergej neki istinoljub­iv čovek, ali da nema razloga da sumnja u ono što je rekao.

- Nije to nikakva novost. Meni je ispod časti da molim nekoga da me ne napada. Jednog dana kada ne budemo mogli sami da formiramo vlast, svi drugi će se udružiti i to je njihovo pravo. Oni se spremaju za taj trenutak, oni imaju pravo na svoje kombinacij­e i na svoje dogovore. Ne očekujem ništa ni od SPS-A, ni od Trifunović­a, ni od Đilasa.

J. ĐONDOVIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia