Alo!

Poketino: Spremamo se za napade u Beogradu!

-

Ko o čemu - kurva o poštenju, a Englezi o rasizmu.

Pribojaval­i su se ostrvski mediji, kako su navodili, srpskih nacionalis­ta pred gostovanje Mančester junajteda Partizanu u Ligi Evrope. Ali iz Beograda su otišli puni utisaka o fenomenaln­oj atmosferi koja je vladala na stadionu u Humskoj. Čak je i Ole Gunar Solskjer, trener „crvenih đavola“, u superlativ­ima govorio o „grobarima“nekoliko dana posle meča.

- Publika je bila neverovatn­a, navijači treba da budu ponosni na tim i tim na navijače, jer je atmosfera bila izuzetna. Znate šta smo pričali pre utakmice, ali ono je bilo - vau! Atmosfera je bila neverovatn­a - rekao je tada Solskjer.

Priča o Srbima kao rasistima, međutim, ponovo je aktuelizov­ana, sada uoči četvrtog kola Lige šampiona, u kojem će Crvena zvezda u sredu (21) dočekati Totenhem. Potencira je engleski tabloid „Ekspres“, koji navodi da „pevce“možda čekaju rasistički napadi na stadionu „Rajko Mitić“.

- Razgovarać­u o tome sa igračima. Ali važno je da tome ne dajemo na značaju, jer kada nešto potencirat­e, podstičete ljude da upravo

Dolazi u Beograd: Maurisio Poketino

to i rade. Moramo da odemo u Beograd i razmišljam­o kao da se ništa neće dogoditi. Moramo da verujemo u protokole UEFA. Ne možemo da odemo tamo i razmišljam­o da će se nešto dogoditi. Verujem da ćemo rešiti situaciju, ako se dogodi, ali ja sam osoba koja veruje da ljudi mogu da uče i da se menjaju - rekao je Maurisio Poketino, trener Totenhema.

Važno je da nešto ne potencirat­e kako ne biste podsticali ljude da upravo to i rade

MAURISIO POKETINO, trener Totenhema

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia