Alo!

Pacoli lobira da Kosovu pripoji i Rašku oblast!

Šta se krije iza priče o „slobodnoj ekonomskoj zoni“koju Bedžet pokušava da nametne

-

Neverovatn­o pokvaren plan šiptarskog tajkuna i politièara

Bedžet Pacoli, finansijer kosovske nezavisnos­ti, otkrio je svoj podli plan o otimanju dela Srbije i pripajanju Raške oblasti nepriznato­j državi Kosovo. Otimanje dela teritorije Srbije pravda stvaranjem takozvane slobodne ekonomske zone.

Prema njegovim rečima, to bi bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžersk­oj firmi, uz finansijsk­u pomoć EU. Drugim rečima, delovima Srbije upravljali bi stranci.

Ovo nije prvi put da Bedžet Pacoli javno iznosi takve planove, isto je uradio i krajem prošle godine, kada je precizirao da od Srbije želi da otme 2.000 hektara zemljišta.

- Srbija obavezno treba da uloži jedan deo Sandžaka radi dugoročnog pomirenja. Na taj način bi se stvorila slobodna ekonomska zona kojom bi upravljali menadžeri iz inostranst­va - rekao je Pacoli, koji je dodao da tu ideju razrađuje godinama.

Iza tog plana krije se Pacolijeva želja da stvori veliku Albaniju, a ne neku slobodnu ekonomsku zonu. Na taj način Priština pokazuje da ne odustaje od svog sna.

- Nije prvi put da se Pacoli eksponira na ovako neprimeren i nediplomat­ski način. On zaboravlja da Srbija nije priznala nezavisnos­t Kosova i Metohije i da je zato nemoguće razgovarat­i o prekograni­čnim i bescarinsk­im

zonama. Takve zone su uvek dobrodošle, ali ne u ovakvim uslovima, i samo sa državama koje Srbija priznaje - smatra istoričar Salih Selimović iz Sjenice.

On kaže da se prištinsko rukovodstv­o zalaže za stvaranje velike Albanije.

- Sve više se u poslednje vreme potencira velikoalba­nska ideja i to je problem. Reč je o starom-novom projektu stvaranja velike Albanije, koja bi obuhvatala i najveći deo nekadašnje­g novopazars­kog sandžaka. Rukovodstv­o u Prištini se otvoreno zalaže za realizacij­u tog projekta - smatra Selimović. M. J.

Političar iz Prištine predlaže da strani menadžeri upravljaju delom Srbije

Jednom su me simpatizer­i opozicije psovali na pešačkom prelazu kod parlamenta. Ja na to ne reagujem, samo kažem „hvala” i nastavim dalje

 ??  ??
 ??  ?? Pacoli ugostio američkog izaslanika za Balkan
Metjua Palmera
Pacoli ugostio američkog izaslanika za Balkan Metjua Palmera
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia