Alo!

Teško ih je isterati iz limuzina

-

Upitan da li će uspeti neke kolege iz skupštinsk­ih klupa da nagovori da se s njim provozaju vozilima GSP-A, Atlagić nam je kratko odgovorio:

- Teško ih je nagovoriti na to.

Godišnje odmore ne voli, a na posao ide autobusom. Za razliku od većine političara koji ne izlaze iz besnih limuzina, profesor dr Marko Atlagić, narodni poslanik SNS-A, u Skupštinu Srbije ide autobusom.

- Svako jutro idem autobusom do Trga republike, zatim odem u biblioteku, tamo budem do devet, a nakon toga idem u Skupštinu Srbije - kazao nam je poslanik i dodao da je u parlament išao i tokom leta jer ne ide na godišnji odmor.

- I po završetku sednica, kući se uvek vraćam autobusom. Narodni poslanik sam od 2012. Tokom mandata sam držao i predavanja na fakultetu. Nikada nisam izostao ni sa predavanja, ali ni sa skupštinsk­og zasedanja - dodao je on i istakao da ga građani često prepoznaju u vozilima GSP-A.

- Zaista korektno reaguju kada me vide. Poneki mi i priđu, ispričaju mi svoje probleme, ja ih saslušam i posavetuje­m. Često ih uputim na ustanove u kojima mogu da reše određene probleme - kazao je Atlagić i dodao da mu građani često pričaju o svakodnevn­im problemima koji ih muče.

- Dosta stvari čujem od građana i to je za mene, kao narodnog poslanika, veoma bitno - dodao je on i naveo da nije imao puno neprijatni­h situacija.

- Jednom su me simpatizer­i opozicije psovali na pešačkom prelazu kod parlamenta. Ja na to ne reagujem, samo kažem „hvala” i nastavim dalje - istakao je poslanik i dodao da u autobusu redovno ustupa svoje mesto starijima.

- Uvek ustupam

mesto. Primetio sam da starijim ljudima i ženama retko kad ustanu u autobusu. To mi je pomalo neverovatn­o priznao je on.

Atlagićeve skupštinsk­e kolege znaju da on na posao redovno dolazi autobusom, a tim povodom se ponekad našale s njim. Poslanik ima i ritual, pre nego što uđe u Dom Narodne skupštine.

- Ujutru, kada stignem u parlament, istrčim sve one stepenice. Uvek trčim, to je zadatak koji sam sebi zadao. Volim da trčim - otkrio nam je on i dodao da je redovan i u skupštinsk­oj biblioteci. D. R.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia