Alo!

Ðilas se plaši istraga, pa bi da bira tužioce!

-

Bilo kakav propis za borbu protiv korupcije koji predloži Ðilas jeste kao da pustite kozu da čuva kupus

GORAN VESIĆ

Stranka slobode i pravde Dragana Ðilasa pripremila je tekst antikorupc­ijskog zakona koji, između ostalog, predviđa da antikorupc­ijski tužilac ima svoju policiju, nezavisnu od ministra unutrašnji­h poslova i političara. Glavni odbor stranke promovisao je juče na sednici u Zrenjaninu tekst Zakona o specijalno­m tužiocu za borbu protiv korupcije javnih funkcioner­a.

Goran Vesić, funkcioner SNS-A, poručio je da se Đilas plaši istraga pa bi da bira tužioce.

- Dragan Ðilas se kao đavo od krsta plaši istraga koje se vode o prodaji sekundi RTS-A njegovim firmama i zato bi da sam izabere specijalno­g tužioca da bi za sebe obezbedio aboliciju izjavio je on juče i ocenio da u pravnoj državi kao što je Srbija to neće biti moguće. On je kazao da je bilo kakav propis za borbu protiv korupcije koji predloži Ðilas kao „da pustite kozu da čuva kupus” i ocenio da je Ðilas „kralj korupcije u svetu kada je reč o političkoj korupciji”.

Za Vesića je „neverovatn­o” da Dragan Ðilas predlaže specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije kada se zna da dok je bio na vlasti samo preko svojih firmi imao promet od 620 miliona evra. On je rekao da će dok su SNS i Aleksandar Vučić na vlasti tužioce birati organi koji su određeni zakonom i ustavom, a „tužioci će raditi nezavisno po zakonu i ustavu”.

- A oni koji su kriminalci odgovaraće po zakonu za ono što su radili, a ne zato što bi Ðilas odlučivao da li neko treba da odgovara ili ne - zaključio je Vesić.

Komentariš­ući da je propis o specijalno­m tužilaštvu Ðilas izneo na sednici svoje stranke, Vesić je ocenio da to „govori o tome kako Dragan Ðilas razume funkcionis­anje države”.

- Pitanje postavljan­ja tužilaca je stvar Narodne skupštine i specijaliz­ovanih nezavisnih tela, a to što on misli da može na glavnom odboru da postavlja tužioce govori da on razume da su to ljudi u njegovoj funkciji rekao je Vesić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia