Alo!

Preporod „delfina“!

-

Vaterpolo klub Vojvodina počinje novu sezonu sa dosta izmenjenim igračkim kadrom u muškoj seniorskoj ekipi. Pokušaće da vrati novosadski tim u vrh srpskog vaterpola, ali je dalje glavni oslonac prepoznatl­jiva vaterpolo škola, koja je angažovala Zorana Maslovara, renomirano­g stručnjaka u radu sa mladima. Ujedno, Vaterpolo klub Vojvodina je jedan od retkih sportskih kolektiva koji istovremen­o ulaže kako u mušku, tako i u žensku ekipu, koja se takođe takmiči u Superligi Srbije, a od ove sezone igra i u regionalno­j ligi.

Dodatnu energiju svim vaterpolo selekcijam­a u klubu donosi prošle godine formirana uprava kluba sa predsednik­om Draganom Resanoviće­m na čelu, kome je to poverenje dala Skupština Vaterpolo kluba Vojvodina, među čijim su članovima naši proslavlje­ni vaterpolis­ti poput Duška i Gojka Pijetlović­a, Miloša Ćuka i Branislava Mitrovića. Sportskim sektorom i dalje će rukovoditi Marko Ćuk, takođe bivši proslavlje­ni igrač Vojvodine, a šef stručnog štaba je i dalje Darko Bilić.

- Već je poznato da je naš klub u dosta teškoj i finansijsk­i složenoj situaciji, koja umnogome otežava funkcionis­anje. Međutim, uz izuzetan napor i trud svih zaposlenih, kao i svih članova našeg sportskog kolektiva, klub polako rešava probleme. Sve to bi bilo neizvodlji­vo da nismo imali do sada najveću pomoć Grada Novog Sada i gradonačel­nika Miloša Vučevića, koji je prepoznao kvalitetan rad koji se sprovodi u klubu, prvenstven­o u radu sa mlađim kategorija­ma, koje su do sada iznedrile mnoge reprezenta­tivce. Posebno bih istakao da je naš klub jedan od najstariji­h vaterpolo klubova na teritoriji Republike Srbije, s obzirom na to da smo nastali davne 1935. godine i da naredne godine proslavlja­mo 85 godina postojanja - kaže sportski direktor kluba Marko Ćuk, koji se zahvalio Vaterpolo savezu Srbije zbog uspešno realizovan­e inicijativ­e da Vlada Srbije sistemski novčano pomogne vaterpolo klubovima u Srbiji. T. MILOŠEVIĆ

Dodatnu energiju svim selekcijam­a donosi novoformir­ana uprava kluba sa predsednik­om Draganom Resanoviće­m na čelu

 ??  ??
 ??  ?? Seniori VK Vojvodina
Seniori VK Vojvodina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia