Alo!

Vazura organizuje hajku na Kokezu!

Generalni direktor crno-belih daje instrukcij­e frakciji „partizanov­ci“kako bi deo navijača napadao prvog čoveka srpskog fudbala

- EKIPA ALO!

Mesecima već ne prođe nijedna Partizanov­a utakmica a da se na meti „grobara“ne nađe Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Pritisci na prvog čoveka srpskog fudbala, kome je nedavno priznanje za rad odala i UEFA promocijom u potpredsed­nika Komisije nacionalni­h saveza koja se bavi projektima i raspodelom sredstava, nastavljaj­u se i na, uslovno rečeno, manjim utakmicama.

Slaviša Kokeza je i ovog puta na najprizemn­iji način bio vređan u Humskoj i u nedelju na utakmici

16. kola Superlige, protiv Inđije (3:0), pretposled­njeg tima domaćeg šampionata. Simptomati­čno je postalo da za tako nešto „grobarima“nije potreban povod, s obzirom na to da je u tom spornom 36. minutu, kada se desio prekid zbog vređanja čelnika FSS-A, domaći tim vodio sa 1:0 i ničim njihovi navijači nisu bili isprovocir­ani da krenu u nastavak obračuna s Kokezom. Kao epilog smo dobili petominutn­i prekid koji je mogao da ugrozi sve ono za šta se na terenu pošteno izbore izabranici trenera Save Miloševića.

Kimijevi „partizanov­ci” zauzvrat dobijaju mnoge povlastice

I baš zbog toga bi bilo logično da čelnici Partizana odreaguju i „zamole“svoje navijače da prekinu s potezima koji nemaju veze sa fudbalom. I ne da to ne rade već, očigledno je, direktno podstiču pojedine vođe na skidanje glave Slaviši Kokezi.

„Alo!“je iz pouzdanih izvora došao do saznanja po kojima je glavni organizato­r hajke na Slavišu Kokezu, zapravo, generalni direktor Partizana Miloš Vazura! Postoje čak i tragovi koji dokazuju da Vazura instrukcij­e u hajci na Kokezu izdaje direktno Milošu Radisavlje­viću Kimiju, vođi frakcije „grobara“koja stoji iza zastave „partizanov­ci“. Ta frakcija je posle navijačke podele smeštena na istočnoj tribini stadiona u Humskoj.

Otuda ne treba ni da čudi činjenica da je za dve utakmice u Ligi Evrope baš pripadnici­ma Kimijevih „partizanov­aca“podeljeno blizu 500 besplatnih ulaznica za mečeve sa Astanom i Mančester junajtedom.

Da je saradnja između Miloša Vazure i Miloša Radisavlje­vića na veoma visokom nivou, ukazuje i činjenica da je uoči poslednjeg prvenstven­og meča Crvena zvezda - Partizan na „Marakani“(25. 4. 2019) generalni direktor crno-belih zahtevao da mu Zvezdan Terzić obezbedi ulaznice za Kimijevu ekipu na istočnoj tribini?! Ta molba je na „Marakani“odbijena.

Ne tako davno, posle večitog derbija u Humskoj, kada su najbrutaln­ije vređani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek Saveza Slaviša Kokeza, Dragiša Binić je, kao nekadašnji komesar za regularnos­t takmičenja FSS-A, ukazao na to da se pravdanjem takvih postupaka, zapravo, ohrabruje govor mržnje.

Biniae: Nisu mi jasni navijači Partizana

Binić posle najnovijeg prekida i vređanja Kokeze na meču sa Inđijom za „Alo!“, kaže:

- I dalje ne vidim razlog zbog čega to navijači Partizana čine. Ako neko ima lični sukob sa Slavišom Kokezom, najbolje bi bilo da se sedne i razgovara, a uključivan­je mase u taj sukob na fudbalskim stadionima nikuda ne vodi. I dalje tvrdim da Fudbalski savez ima korektan odnos prema Partizanu. U teorije zavere, kao što je da li to neko iz Partizana naručuje da se vređa Kokeza, ne želim da ulazim. Znam samo da smo čudan narod, da smo spremni da uništimo sve što valja - izjavio je Dragiša Binić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kimijevi „partizanov­ci” smešteni su na bočnom
delu istočne tribine
Kimijevi „partizanov­ci” smešteni su na bočnom delu istočne tribine
 ??  ?? Ima se, može se:
Miloš Vazura, generalni direktor
Partizana
Ima se, može se: Miloš Vazura, generalni direktor Partizana
 ??  ?? Besplatne ulaznice za Kimijevu ekipu
sa „istoka”
Besplatne ulaznice za Kimijevu ekipu sa „istoka”
 ??  ?? Slaviša Kokeza
Slaviša Kokeza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia