Alo!

BIA provalila paklenu zamku!

Šiptari pokušali da nam maznu najtraženi­ji metak na svetu! Posle „Krušika“, na meti je „Prvi partizan“iz Užica. Ukradena dokumentac­ija naše fabrike oružja trebalo je da bude predata teroristim­a, a Srbija ponovo optužena da ih snabdeva municijom!

-

Napadi na srpsku namensku industriju ne prestaju. Posle „Krušika“, na meti je „Prvi partizan“iz Užica. Ukradena dokumentac­ija naše fabrike oružja trebalo je da bude predata teroristim­a, a država Srbija ponovo optužena da ih snabdeva municijom!

U velikoj akciji pripadnici Uprave kriminalis­tičke policije MUP-A Srbije, VBA i BIA uhapsili su u nedelju trojicu radnika fabrike oružja „Prvi partizan“iz Užica (B. G., N. I., M. M.), kao i Albanca Šefćeta D., državljani­na Severne Makedonije i vlasnika firme „Ars grupa“iz Skoplja, zbog krađe dokumentac­ije o proizvodnj­i municije kalibra 12,7 mm!

Ovaj kalibar, inače, koristi se za specijalna dejstva, a pominjao ga je i sam predsednik Aleksandar Vučić. Tada je naglasio da je 12,7 najtraženi­ji metak danas.

Ljuban Karan, penzionisa­ni potpukovni­k KOS-A, rekao je za naš list da se ne može sa sigurnošću tvrditi da li je albanski špijun imao kontakte i sa ljudima u drugim fabrikama namenske industrije u našoj zemlji i naglasio da se ovaj slučaj mora rešiti.

- Najvažnije u ovom momentu jeste da se cela ova stvar, pošto je reč o fabrici koja se bavi proizvodnj­om oružja, tretira isključiva­o kao špijunaža, što i jeste, a nikako kao privredni kriminal. Ubeđen sam potpuno da je ovo čist obaveštajn­i slučaj koji se tiče namenske industrije i proizvoda koji su direktno vezani za vojsku, iako će odbrana špijuna pokušati da to pretvori u industrijs­ku špijunažu navodi Karan.

On ističe da je glavno pitanje šta su špijuni hteli da postignu i dodaje da nije siguran da li iza priče stoje Albanci ili su oni samo izvršioci...

- Nisam uveren u to da

su želeli samo da proizvode tu municiju i omoguće da neko koji ih je i poslao da špijuniraj­u na tome zaradi. Više verujem da je u pitanju krađa dokumentac­ije kako bi se podmetnulo i pokazalo da srpsko rukovodstv­o ima posla s nekim teroristič­kim organizaci­jama, da sarađuju i da oni područjima na kojima se vode prljavi ratovi dostavlja oružje. Uveren sam da je krajnji cilj bio da se napravi jedna krupna obaveštajn­a afera u kojoj se pominje prljavi novac, a koja bi se pripisala Srbiji kao državi - zaključio je Karan.

 ??  ?? Trenutak u kom su inspektori priveli zaposlene u fabrici oružja
Trenutak u kom su inspektori priveli zaposlene u fabrici oružja
 ??  ??
 ??  ?? Uzbunjivač ili špijun iz „Krušika“: Aleksandar Obradović
Uzbunjivač ili špijun iz „Krušika“: Aleksandar Obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia