Alo!

Dali otkaz samohranoj majci i invalidu!

-

Očajna sam! Ko će mene da primi na nov posao kad imam 60 godina i 35 godina radnog staža?! Ni sama ne znam kako ću sada da plaćam lekove

STOJISLAVA RADONJIĆ, bivša radnica „Proletera“

Suzana Šulubić, samohrana majka, i Stojislava Radonjić, žena s invalidite­tom, samo su neke od radnica Fabrike čarapa „Proleter“iz Ivanjice koje su bez objašnjenj­a ostale bez posla.

Suzani Šulubić sama odgaja dvoje dece i posao u „Proleteru“bio joj je jedini izvor prihoda. Kaže da je otpuštena bez bilo kakve najave.

- Očajna sam. Smatram da ovakve stvari ja kao samohrana majka ne bi trebalo da doživljava­m. Niko ne treba da ih doživljava. Tražila sam da saznam razlog zbog čega sam dobila otkaz, ali uzalud. Kontaktira­la sam i sa sedištem u Beogradu, a sekretaric­a mi je rekla da se javim za pet minuta. Međutim, kada sam opet pozvala, na taj broj se više niko nije javljao kaže Suzana.

Ona ističe da se zatim obratila pravnoj službi ove ivanjičke firme, ali da su joj i tamo rekli da im nije poznato zbog čega je ostala bez posla.

- Nemam više kome da se obratim. Radnike „Proletera“nema ko da zaštiti, samo gledaju kako da nam „slome kičmu“ - kaže Šuburićeva.

Sudbinu samohrane majke iz Ivanjice deli i njena starija sugrađanka Stojislava Radonjić, kojoj je nakon dugogodišn­jeg rada u ovoj čarapari saopšteno da više ne dolazi na posao, iako ima status osobe s invalidite­tom.

- Obratila sam se i sindikalci­ma, a čak su mi i oni rekli da ne znaju ništa o našem slučaju. Isti odgovor nam je dala i naša šefica, koja je ponavljala da je i ona zatečena - kaže Stojislava.

Međutim, nakon što su se radnice opet obratile pravnoj službi, kratko im

je saopšteno da je nalog da se proglase tehnološki­m viškom stigao iz Beograda.

- Očajna sam! Ko će mene da primi da radim kad imam 60 godina i 35 godina radnog staža?! Ni sama ne znam kako ću sada da plaćam lekove. Samo znam da ću tužiti firmu - kaže

Stojislava za „Infoligu“.

Koji je zapravo razlog za smanjenje broja radnika u ovoj, inače uspešnoj fabrici, samo se nagađa. Do zaključenj­a ovog broja niko od čelnika „Proletera“se nije javio na broj naše redakcije, koji smo dostavili sekretaric­i te firme.

 ??  ?? Suzani Šulubić, Mila Orestijevi­ć i Stojislava Radonjić
Suzani Šulubić, Mila Orestijevi­ć i Stojislava Radonjić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia