Alo!

Sanjam o odlasku na EP sa Srbijom!

„U fudbalu su se dešavala i veća čuda, pa zašto da ne verujemo u plasman kroz kvalifikac­ije“, kaže povratnik u nacionalni tim

-

Tri godine je prošlo otkad je Filip Đuričić poslednji put nastupao za nacionalni tim Srbije. Od tada je promenio nekoliko klubova, imao mnogo problema s povredom, ali blistavim partijama poslednjih meseci naterao je selektora Ljubišu Tumbaković­a da ga vrati u reprezenta­ciju.

Prvotimac italijansk­og Sasuola ne krije zadovoljst­vo zbog povratka u tabor „orlova“i naglašava da on i njegovi saigrači sanjaju plasman na Evropsko prvenstvo 2020.

- Ni sam ne znam koliko dugo nisam bio deo nacionalno­g tima i zato sam presrećan što sam se vratio. Zasada sam odigrao 24 meča za Srbiju i nadam se da će ih biti još. Pred nama su utakmice protiv Luksemburg­a u četvrtak i Ukrajine u nedelju i naravno da se nadamo pobedama i plasmanu na EP rekao je Đuričić i dodao:

- Mi treba da uradimo ono što je do nas, a to su pobede, i potom da se nadamo kiksu Portugala protiv Luksemburg­a. U fudbalu su se dešavala mnogo veća čuda od toga, pa zašto da ne verujemo da bi i ovoga puta moglo da se dogodi.

U slučaju da Luksemburg ipak ne napravi iznenađenj­e u duelu protiv aktuelnog šampiona Evrope, „orlovima“ostaje rezervna varijanta u vidu baraža

Lige nacija

narednog proleća.

- Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. To je san svakog igrača koji počne da trenira fudbal. Želim da budem deo ekipe koja je ostvarila taj uspeh i koja se našla na tako velikom takmičenju - poručio je prvotimac Sasuola.

Da mi pobedimo iuksemburg i rkrajinu, pa da čekamo kiks mortugala

FILIP ĐURIČIĆ, reprezenta­tivac Srbije

 ?? FOTO: EPA/THOMAS EISENHUTH ??
FOTO: EPA/THOMAS EISENHUTH

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia