Alo!

Za ubistvo advokata 30 godina zatvora

- D. ĆURUVIJA

Zrelec je ubijen zbog sukoba koji je imao sa Slobodanom Šaranoviće­m, nekadašnji­m „kraljem kocke“i čovekom koji je godinama ratovao s Lukom Bojovićem

Prva presuda za ubistvo advokata u Srbiji! Vladimir Šaranović (42) osuđen je juče na 30 godina zatvora zbog ubistva beogradsko­g advokata Vladimira Zreleca (50), koje se dogodilo 1. decembra 2015. na Vračaru. Viši sud u Beogradu oglasilo je Šaranovića krivim jer je ubio Zreleca zbog sukoba koji je imao sa njegovim rođakom Slobodanom Šaranoviće­m (79), nekadašnji­m „kraljem kocke“i čovekom koji je godinama ratovao sa Lukom Bojovićem.

- Presuda je zasnovana na brojnim dokazima među kojima su DNK tragovi Šaranovića nađeni na čaurama metaka. Svi meci, koji su pogodili Zreleca, ispaljeni su iz istog pištolja, kroz otvoren prozor automobila. Biološki trag optuženog nađen je i na ručici menjača „forda“, koji je vozio pre nego što je kupio „alfa romeo“u Šapcu - rekla je sudija Nataša Albijanić u obrazložen­ju presude.

Ona je istakla da je Zrelec obavljao posao od javnog interesa i da je ubijen zbog posla kojim se bavio.

- Zrelec je bio dugogodišn­ji advokat Slobodana Šaranovića. Njihovi odnosi su narušeni krajem 2014. godine jer mu je Šaranović pretio. Ovo je utvrđeno na osnovu svedočenja supruge advokata, kao i pisma koje mu je Šaranović poslao - kazala je sudija.

U dokazima predmeta nalazi se pismo Slobodana Šaranovića, za koje je Zrelec rekao „da ga daju policiji ukoliko mu se nešto dogodi“. Tužilaštvo je tvrdilo da se motiv ubistva krio u pismu Slobodana Šaranovića, koji je ubijen 11. marta 2017. pred svojom kućom u Budvi. Zrelec je Šaranoviću otkazao punomoćje, a problem je nastao pošto je počeo da zastupa Miloša Delibašića, optuženog da je zajedno sa Slobodanom Šaranoviće­m organizova­o grupu za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

U presudi stoji da je Vladimir bio čovek od poverenja Slobodana Šaranovića i da ga je posećivao svakog petka u bolnici. O tome koliko su bili bliski, govori i činjenica da je Vladimir neko vreme živeo kod Slobodanov­e supruge u Budvi.

Ubijeni advokat vodio je poslove Slobodanu Šaranoviću u vezi s kockarnica­ma i menjačnica­ma, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se vodili protiv njega zbog sumnje da je naredio ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića i Miloša Vidakovića. Tokom suđenja, optuženi je negirao krivicu i izvinio se advokatovo­j udovici, sudiji Anji Zrelec.

Vladimir Šaranović je mirno primio presudu, a iz sudnice je izašao vezan lisicama i ozbiljnog izraza lica.

Zrelec obavljao posao od javnog interesa, a ubijen je zbog posla kojim se bavio

 ??  ??
 ??  ?? Ubijen zbog posla kojim se bavio: Vladimir Zrelec
Ubijen zbog posla kojim se bavio: Vladimir Zrelec

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia