Alo!

Đilasovci napali policajca koji je hapsio Daboviaea

OTKRIVAMO! Kako se Goran Papić, iz SBPOK-A, našao na meti SZS-A

- E. A.

Otkrivamo kako se Goran Papić, zamenik načelnika SBPOK-A, našao na meti strašnih napada SZS-A

Zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala (SBPOK) Goran Papić juče je bio glavna tema napada Boška Obradovića! U tome ga je podržao i Dragan Đilas, a kako „Alo!“saznaje, ne baš slučajno. Papić je rukovodio akcijom hapšenja u to vreme Đilasovog šuraka Milana Dabovića, zbog šverca kokaina!

Milan Dabović, rođeni brat košarkašic­e Ane, koja je u to vreme živela sa Đilasom, uhapšen je u septembru 2016. u akciji SBPOK-A na Brankovom mostu sa više dva i po kilograma narkotika.

- Hapšenje je usledilo posle višemesečn­og rada operativac­a SBPOK-A. Tog dana bila je povelika jurnjava za njim kroz grad. Očekivalo se da će možda otkriti za koga je prenosio drogu, ali je on već na samom privođenju Papiću i ostalim policajcim­a pretio Đilasom - otkriva naš izvor.

U javnosti je više puta zabeleženo da je Đilas dovozio svoju tadašnju devojku Anu u posetu Milanu u CZ. Nakon što je osuđen, Apelacioni sud potvrdio mu je u decembru 2017. presudu na šest godina zatvora, ističući da mu je odbrana tokom suđenja bila neuverljiv­a.

Mediji bliski Đilasu bavili su se pre desetak dana incidentom, za koji se u skladu sa zakonom ispituje postupanje Papića, ali su u isto vreme pokušali i da iskonstrui­šu još jednu lažnu aferu za političke potrebe i plasiraju laž da je reč o kumu ministra Stefanović­a. Iako se o svemu odmah oglasila policija i demantoval­a da ministar ima ili je ikada imao ijednog kuma koji je pripadnik MUP-A, što je i sam ministar ponovio, danas je to ponovo postala tema za Boška Obradovića. Lider Dveri je juče nanizao sijaset optužbi na račun Papića, nazivajući ga konobarom i kriminalce­m i ponovio ponovo istu laž zvanu da se događaj u Zaplanjsko­j zataškava jer je reč o kumu ministra Stefanović­a, a potom i da je možda reč o kumu ministrove rodbine (?!). Ovim povodom oglasio se i Dejan Kovačević, načelnik UKP-A, koji je sa žaljenjem konstatova­o da je reč o još jednom političkom napadu na pripadnike UKP-A i to u trenutku kada beleže najbolje rezultate.

- Iako je MUP pokrenuo sve zakonom predviđene mere protiv dvojice pripadnika UKP-A G. P. i T. A., kako bi se ispitalo njihovo postupanje 22. oktobra 2019. u Zaplanjsko­j ulici, oni su danas postali tema političkih potkusuriv­anja. Oni su udaljeni s posla do okončanja disciplins­kog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanj­a eventualno­g postojanja nezakonite primene policijski­h ovlašćenja, a o svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole koji sprovodi istragu povodom ovog slučaja rekao je Kovačević, dodajući da ne veruje da je iznošenje ovih već poznatih i demantovan­ih manipulaci­ja u cilju pokušaja urušavanja ugleda UKP-A slučajnost jer je jasno da mnogima ne odgovara beskomprom­isna borba protiv kriminala i korupcije. Slučajno ili ne, tek ubrzo se oglasio i Đilas na svom Tviter profilu da podrži Boškove priče uz poruku: „Sve što je rekao Boško Obradović je tačno. Od prve do poslednje reči“.

 ??  ??
 ??  ?? Papić (sa desne strane) privodi
Dabovića
Papić (sa desne strane) privodi Dabovića
 ??  ?? Boško mu stavio metu na čelo : Goran Papić
Boško mu stavio metu na čelo : Goran Papić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia