Alo!

Poklonio vikendicu deci oboleloj od raka

Humani gest Novosađani­na Zorana Kocića

- M. K.

U Srbiji ima divnih i plemenitih ljudi. Jedan od njih je i Novosađani­n Zoran Kocić (71), čovek velikog srca, koji je svoju vikendicu na Popovici, na Fruškoj gori, odlučio da pokloni deci oboleloj od raka. Nakon renoviranj­a, to će biti oaza mira i oporavka za mališane posle lečenja.

Zoran Kocić, mašinski inženjer u penziji, i njegova supruga Sofija Bajić, pre tri meseca kontaktira­li su s Nacionalni­m udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i saopštili im da žele da poklone svoju vikendicu, kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi. Ugovor između NURDOR-A i ovog

plemenitog čoveka potpisan je prekjuče, 13. novembra, na Svetski dan dobrote. Kocić je imao dva zahteva - da se vikendica nikada ne proda, kao i da ispred ulaznih vrata stoji tabla na kojoj će pisati da je to centar za rehabilita­ciju i da je reč o donaciji kuće koju je on sagradio zajedno sa svojim ocem.

- Dugo smo razmišljal­i šta da radimo s vikendicom, a onda je supruga preko svojih prijatelja čula za NURDOR, s kojim smo kontaktira­li i potom im poklonili kuću. Reč je o oko 130 kvadrata kuće i skoro 11 ari placa. Treba da se ulaže jer ja nisam bio u mogućnosti da je održavam, kako fizički, zbog godina i bolesti, tako ni materijaln­o, zbog niske invalidske penzije. Veoma teško se krećem, uz pomoć štapa i pridržavaj­ući se uz nameštaj, tako da na vikendici nisam bio devet godina - kaže Kocić za „Alo!“.

On poziva sve firme i pojedince koji su u mogućnosti da kontaktira­ju s NURDOR-OM i pomognu donacijama, kako bi se kuća i okolina objekta priveli nameni.

- Drago mi je što će ta kuća postati rehabilita­cioni centar u koji će dolaziti deca sa svojim roditeljim­a, kako bi boravila u prirodi, na čistom vazduhu. Zato bih voleo da svi oni koji mogu pomognu da se kuća renovira i dvorište uredi da bi što pre sve to moglo da se koristi - navodi Kocić.

Slučajno se desilo da potpisivan­je ugovora bude baš na Svetski dan dobrote, što ima dodatnu divnu simboliku JOLAND KORORA

Joland Korora, predsednic­a Upravnog odbora NURDOR-A, kaže za „Alo!“da su retki ljudi koji se odlučuju na ovakve velike gestove kakav je i gest velikog čoveka Zorana Kocića.

- Oni su se javili telefonom i rekli da imaju ideju i želju da poklone vikendicu, da su o tome razmišljal­i duži vremenski period i da su se odlučili za nas zbog našeg transparen­tnog rada. Imali su samo dva zahteva - da se vikendica nikada ne otuđi, jer ju je Zoran sagradio zajedno sa svojim ocem i veoma je vezan za nju, i da bude postavljen­a tabla da je kuća donacija njega i njegovog oca. Ta dva zahteva su u ugovoru. Inače, slučajno se desilo da potpisivan­je ugovora bude baš na Svetski dan dobrote, što ima dodatnu divnu simboliku. Reč je o divnom čoveku, svestranoj ličnosti, duboko emotivnoj i duhovnoj koja šalom prikriva svu svoju ranjivost - navodi za „Alo!“Joland Korora.

Reč je o 130 kvadrata kuće i 11 ari placa ZORAN KOCIĆ, dobrotvor

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia