Alo!

Rajko je hteo da odbije naš najveći hit

Pevačica Sanja Doležal otkrila do sada nepoznate detalje o pesmi „Za dobra stara vremena“

- OLIVERA KONATAR

„Nije hteo da je snimi jer mu se nije dopao tekst, a moj suprug ga je jedva nagovorio da pokuša da napiše muziku za tu numeru“, otkrila je ona

Hrvatska pop grupa „Novi fosili“obeležiće 50 godina rada jubilarnim koncertom u Centru „Sava“, a pevačica Sanja Doležal otkrila je u razgovoru za „Alo!“zbog čega su umalo odbili pesmu „Za dobra stara vremena“, po kojoj koncert u Beograd i nosi naziv.

- Celu prošlu zimu, kada smo razmišljal­i na koji način da obeležimo tolike godine karijere, znala sam da to ne može biti običan koncert. Ceo jedan život staje u 50 godina, a naša ideja je bila da ispričamo priču svih nas koji smo činili grupu od 1969. pa sve do 2019. Koncert će biti naša velika tačka na „i“- kaže Sanja i otkriva da je svima iz grupe bilo veoma teško da izdvoje pesme koje će se te noći pevati na koncertu.

- Kada bismo morali da pevamo sve naše pesme, koncert bi trajao više od deset sati. Tri meseca smo posvetili samo odabiru pesama koje će se naći na jubilarnom koncertu. Izabrali smo najupečatl­jivije iz svakog razdoblja, dok ćemo iz nekih morati da otpevamo samo refren - navodi Sanja i dodaje:

- Razlog zbog kojeg smo opstali kao grupa je samo dobra pesma, a u drugom planu su izvođači, iako smo svi mi dali svoj pečat. Možete biti najbolji na svetu i može među članovima grupe vladati harmonija, ali bez dobre pesme nigde vas neće biti - objašnjava ona dok se sa osmehom na licu seća da su „Novi fosili“umalo odbili pesmu po kojoj ih prepoznaju sve generacije.

- Bog je Rajku Dujmiću dao talenat i njuh da prepozna dobru pesmu, iako je on prvo odbio „Za dobra stara vremena“jer mu se nije dopao tekst. Moj suprug ga je nagovorio da pokuša da napiše muziku za pesmu, a Rajko je danima radio na njoj sve dok mu se nije javila ideja, iako je pesme izbacivao iz sebe u dahu - kaže pevačica grupe „Novi fosili“i obećava nezaborava­n koncert u Centru „Sava“.

- Koncertom ćemo dati sebe sa svim što smo prošli kao grupa, lepim i manje lepim. Naša publika zna da ćemo im doneti ljubav i to je ono najvažnije zaključuje legendarna pop zvezda za „Alo!“.

Opstali smo pet decenija samo ZAHVALJUJU­ĆI dobroj muzici SANJA

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia