Alo!

Tocilo pao sa 77 kilograma heroina!

REKORDNA ZAPLENA: U Mladenovcu uhapšena tročlana kriminalna grupa koja je švercovala drogu izuzetne čistoće

- ENIS SADIKU

Uhapšeni su Mladen Novaković (36) zvani Tocilo iz Amerića, Saša Nikolić (37) i Velibor Cvetković (53). Heroin izuzetne čistoće bio je u specijalni­m burićima, zakopanim u okolini Mladenovca, a oduzeto je i pola kilograma kokaina i više automobila.

Mladen Novaković (37) zvani Tocilo iz Amerića kod Mladenovca uhapšen je u noći između srede i četvrtka sa 77 kilograma najčistije­g heroina i pola kilograma kokaina, čija je vrednost oko 5.000.000 evra!

Uhapšen Mladen Novaković (36), zvani Tocilo iz Amerića kod Mladenovca, Saša Nikolić (37) i Velibor Cvetković (53)

Tocilo je pao sa saradnicim­a Sašom Nikolićem (37) i Veliborom Cvetkoviće­m (53), a snabdevao je pola Srbije drogom jer je uvozio isključivo heroin najveće čistoće koja se može naći na tržištu!

U ovom slučaju, droga je bila spakovana u specijalni­m burićima koji su bili zakopani u okolini Mladenovca, a paketi su imali simbol kobre.

- Tocilo godinama nabavlja heroin u Turskoj. Kupuje veće količine, na desetine kilograma. Onda drogu prebacuje u Srbiju i tamo je skladišti, a potom je prodaje drugim kriminalni­m grupama u Srbiji. Ne prodaje sve odmah, već veći deo skladišti, pa zavisno od potražnje, prodaje drugim grupama.

Od kilograma turskog heroina ovde može da napravi četiri-pet kilograma, budući da je veoma kvalitetan! Od ovoga što mu je zaplenjeno, miksovanje­m sa dodacima mogao je da napravi oko 350 kilograma za prodaju. Prodavao je samo naveliko, isključivo kriminalni­m grupama. Nikada nije prodao manje od kilograma! Dva puta je padao zbog droge. Živeo je na visokoj nozi, a vozio je „panameru“- kaže naš izvor blizak istrazi.

Prilikom pretresa više lokacija koje su koristili osumnjičen­i, pronađena je droga koja se procenjuje na oko 5.000.000 evra.

- Policija je u ovoj akciji zaplenila i više skupocenih automobila i moticikl. Tocilo je od ranije poznat policiji. Prvo je pronađeno 10 kilograma heroina, a potom i ostala količina. Akcijom je rukovodilo Tužilaštvo za organizova­ni kriminal iz Beograda - saopštio je MUP.

Policija je krenula u akciju po dobijanju informacij­e da se sprema isporuka čistog heroina za Mladenovac.

- Inspektori nisu želeli da žure pa su po isporuci droge krenuli u akciju. Tocilo je više puta hapšen i privođen. U novembru 2008. uhapšen je zbog zelenašenj­a.

Žrtva koja više nije mogla da mu daje novac koji je zahtevao, pokušala je da se ubije. Osuđen je na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažn­osti presude. U oktobru 2010. pao je zbog sumnje da je organizato­r osmočlane bande koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare i transport novca „FTO sistema”. Sumnjalo se da se pored zelenašenj­a i pljački bavi i narkoticim­a, ali nije bilo za to dokaza. Dok je čekao da ide u zatvor zbog zelenašenj­a, organizova­o je narko-mrežu koja je po Šumadiji prodavala narkotike. Posle hapšenja petoro dilera iz Mladenovca, otkriven je trag do njega - objašnjava naš sagovornik.

Heroin je bio u specijalni­m BURIĆIMA, zakopanim u

OKOLINI MLADENOVCA, a oduzeto je i pola kilograma kokaina te više skupocenih automobila

 ??  ??
 ??  ?? Mladen Novaković Tocilo
Mladen Novaković Tocilo
 ??  ??
 ??  ?? Osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog zelenašenj­a, kada je njegova žrtva pokušala da se ubije
Osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog zelenašenj­a, kada je njegova žrtva pokušala da se ubije
 ??  ??
 ??  ?? Paketi su imali simbol kobre
Paketi su imali simbol kobre
 ??  ?? Mladen Novaković Tocilo
Mladen Novaković Tocilo
 ??  ??
 ??  ?? Droga je bila u buradima zakopanim
u zemlji
Droga je bila u buradima zakopanim u zemlji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia