Alo!

Biću šampion sveta!

BALKANSKA KRALJICA Bugarka Gabrijela Antova (17), biser Sirmiuma

- D. J. BUŽIĆ

„Povlačim potez po potez. Na pragu sam titule velemajsto­ra, a onda ciljam sam vrh. Izabrala sam srpski klub u kojem mogu da napredujem“

Jedno od najvećih osveženja i najzvučnij­ih imena ženskog šaha u Srbiji nastupa za ŠK Sirmium, a dolazi iz Bugarske.

Gabrijela Antova, 17-godišnjaki­nja iz Sofije, prepoznala je klub iz Sremske Mitrovice kao sredinu koja će joj pomoći da u dogledno vreme ostvari sve svoje snove.

Paralelno s velikim ambicijama kluba, Gabrijela je sa priznanjim­a višestruke šampionke Evrope u mlađim kategorija­ma spremna za ostvarenje poslednje norme koja je deli od titule velemajsto­ra.

- Naučena da se suočavam sa najvećim izazovima, odabrala sam baš klub iz Druge lige Srbije kako bismo zajednički­m snagama izborili najpre plasman u elitni rang takmičenja, a potom i pokušali da uđemo u konkurenci­ju za najbolju ekipu u državi. Definitivn­o, u Srbiji mogu da napredujem jasna je Gabrijela.

Balkanska kraljica, kako je već iz milošte, ali i zbog šahovskog rejtinga nazivaju stručnjaci iz Bugarske i Srbije, u Šahovski klub Sirmium stigla se sa trenerom Stefanom Stojnovim, s kojim sarađuje već 11 godina.

- Nije baš toliko uobičajeno, ali iza naše Gabrijele stoji tim stručnjaka od još četiri trenera šaha, a tu su i učitelj tenisa, instruktor fitnesa i psiholog. Srbija je odabrana zbog jače konkurenci­je i dobrih turnira - obrazlaže Stojnov.

Na konkretno pitanje šta joj je sportski cilj, Gabrijela kao iz topa odgovara:

- Želim da budem šampion sveta!

Trener, s kojim je gostovala u redakciji „Alo!“, zadovoljno klima glavom, a na njenu konstataci­ju da bi to realno moglo da se desi za četiri godine, u šali dobacuje:

- Potrudićem­o se da se to dogodi i pre. Želim ranije u penziju - kaže uz osmeh Stojnov, koji je uz supertalen­tovanu Bugarku od njene šeste godine.

Naši gosti se neizmerno zahvaljuju domaćinima iz Sremske Mitrovice kao i matičnom klubu Šah 21 iz Sofije, na čijem se čelu nalazi predsednik dr Mihail Ilijev.

Gabrijela je najzvučnij­e šahovsko ime u Drugoj ligi Srbije

Trener Stefan Stojnov je uz bugarsku šampionku od njene šeste godine

 ??  ??
 ??  ?? Šahovska partija u našoj redakciji: Dragan Lazić, direktor „Alo!“, Stefan
Stojnov, trener, i Gabrijela Antova
Šahovska partija u našoj redakciji: Dragan Lazić, direktor „Alo!“, Stefan Stojnov, trener, i Gabrijela Antova
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia