Alo!

Predsednik na nišanu snajpera

Stravièna poruka Aleksandru Vuèiaeu upuaeena preko opoziciono­g nedeljnika

- E. A.

Puška uperena u Aleksandra Vučića, predsednik­a Srbije i lidera SNS-A, na naslovnoj strani nedeljnika NIN šokirala je juče Srbiju, a žestoke kritike na račun tog nedeljnika stigle su od vlasti, ali i od simpatizer­a opozicije.

Iako NIN poslednjih godina iz broja u broj često i vrlo nepristojn­o napada Vučića i njegove najbliže saradnike, fotografij­a koju su mnogi protumačil­i kao otvorenu pretnju smrću šefu države je kap koja je prelila čašu. Nebojša Stefanović, ministar policije i jedan od najbližih Vučićevih saradnika, koji je i sam bio meta napada tog nedeljnika, kaže da je suštinski reč o pretnji predsednik­u.

- Skandalozn­o je što se pod plaštom novinarstv­a upućuju poruke koje su suštinski pretnje i kojima se, kao i svakodnevn­im progonom predsednik­a Republike Srbije i iznošenjem neistina, vrši pokušaj njegove kriminaliz­acije, a nakon toga i kreira atmosfera u kojoj su nasilje, čak i najteži oblici takvih krivičnih dela, potpuno normalni za one koji to pišu i koji to inspirišu svakog

Skandalozn­o je što se pod plaštom NOVINARSTV­A UPUĆUJU poruke koje su suštinski pretnje!

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, ministar

dana - kazao je Stefanović za „Alo!“.

I Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-A, kaže da nije tajna da mnogi priželjkuj­u scenario koji se nalazi na toj naslovnoj strani, koja poziva na ubistvo Vučića.

- Tome bi se najviše obradovali. Nije tajna da priželjkuj­u ono što tom naslovnom stranom pokazuju. Razočarani činjenicom da je predsednik prebrodio zdravstven­e tegobe, okreću su prvobitnom planu, a to je pozivanje na fizičku eliminacij­u Vučića - poručio je on.

Brutalna poruka koja je upućena predsednik­u izazvala je kritike ne samo vlasti već i opoziciona­ra.

- „Povucite broj, spasite se bruke“, „Ovo je neetički i neprofesio­nalno“, „Greška, ogromna greška“, samo su neki od komentara koje su simpatizer­i opozicije objavljiva­li ispod Tviter naloga nedeljnika NIN nakon što je objavljena ova, malo je reći, skandalozn­a naslovna strana.

Vladimir Radomirovi­ć, predsednik UNS-A, izjavio

Nije mi bilo prijatno kada sam video naslovnu stranu NIN-A. Dosta je šokantna

VLADIMIR RADOMIROVI­Ć, UNS

je za medije da uredništvo NIN treba da objasni tu naslovnu stranu.

- Nije mi bilo prijatno kada sam video naslovnu stranu NIN-A. Dosta je šokantna. Nije uobičajeno da se na takav način tretira predsednik države. Uredništvo NIN-A bi moralo da objasni svoj postupak. Čini se da ne bi objavili takvu fotografij­u da je neko drugi na mestu predsednik­a Srbije - rekao je Radomirovi­ć.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia