Alo!

Idemo u Tokio!

SREĆA PRATI HRABRE Košarkaši i košarkašic­e dobili rivale na putu ka OI

-

Sada znamo put do Tokija. Ne deluje loše. Uopšte.

Košarkaši i košarkašic­e Srbije dobili su rivale na kvalifikac­ionim turnirima za plasman na OI, koji će se igrati u Beogradu.

Izabranice Marine Maljković boriće se od 6. do 9. februara sledeće godine u „Pioniru“protiv SAD, Nigerije i Mozambika, sa tog turnira dva tima će u Tokio, pošto su SAD već obezbedile mesto na OI.

- Kada govorimo o sastavu naše grupe, moramo biti svesni i prihvatiti jasnu razliku u kvalitetu između muških i ženskih selekcija koje dolaze iz Afrike. U ženskoj košarci fizička snaga ozbiljno dolazi do izražaja, što retki poznavaoci ženske košarke vrlo dobro znaju. Afrika je istinski napredoval­a u ženskoj košarci u poslednje vreme i njihove igračice su dominantne, pre svega u francuskoj i u španskoj ligi. Njihova fizička sprema pravi veliku razliku, mnogo veću nego u muškoj košarci. Što se Sjedinjeni­h Država tiče, ogromno mi je zadovoljst­vo što smo u istoj grupi i nadam se da će doći u najboljem sastavu, da bi ljudi shvatili koliko je ženska košarka lepa, da bi shvatili bogatstvo ženske košarke i ja se nadam da ćemo videti pravi drim tim u februaru - kaže selektorka Marina Maljković.

Pred muškarcima je teži put, pošto će samo pobednik turnira u Beogradu (23-28. jun) uspeti da izbori plasman na OI. Srbija će prvo igrati protiv timova Dominikane i Novog Zelanda, a zatim će se dve prvoplasir­ane ekipe ukrstiti sa grupom u kojoj su Portoriko, Italija i Senegal.

- Mogli smo da dobijemo i teže grupe. Svakako je svima najveći cilj da učestvuju na Olimpijski­m igrama. Neće biti lako, nadam se plasmanu na Olimpijske igre i žena i muškaraca, a sada se tek vidi koliki je značaj dobijanja organizaci­je kvalifikac­ionih turnira - istakao je Predrag Danilović, predsednik KSS-A.

Muškarcima će jedina pretnja biti Italijani, dok devojke, uz dve selekcije iz Afrike, igraju i protiv Amerikanki

 ??  ?? Bogdanović na meču protiv Italije na SP
Bogdanović na meču protiv Italije na SP

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia