Alo!

Kurti želi da uhapsi 1.000 Srba!

Budući kosovski premijer konačno otkrio šta će mu biti primarno kad preuzme vlast

-

Budući kosovski premijer otkrio da će mu kada dođe na vlast, biti primarno da što više Srba strpa iza rešetaka pod lažnim optužbama za ratne zločine

„Zašto naše Specijalno tužilaštvo ćuti? Zašto još nisu izvedeni pred sud oni koji su izmasakrir­ali naše ljude?“, naveo je lider Samooprede­ljenja na društvenim mrežama, praktično najavivši optužnice protiv „nepoželjni­h Srba“na Kosmetu

Kosovo je sledilo primer Hrvatske, sticanjem prava da procesuira ratne zločince GDE

GOD se nalazili

ALJBIN KURTI

Jasno i glasno! Lider Samooprede­ljenja i najverovat­nije budući premijer takozvane države Kosovo Aljbin Kurti konačno je otkrio šta će mu biti jedan od prioriteta kada preuzme vlast u Prištini, a to je da što više Srba stavi iza rešetaka pod lažnim optužbama za ratne zločine.

Naime, Kurti je poručio da „Specijalno tužilaštvo ne istražuje ratne zločince, iako mu je izmenom Zakonika o krivičnom postupku to omogućeno“.

„Skupština Kosova je 30. maja usvojila amandman na Zakonik o krivičnom postupku, kojim je kosovskom pravosuđu omogućeno da pokrene postupak, podigne optužnice, istražuje slučajeve i osudi ratne zločince, čak i kada su u odsustvu“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Lider Samopredel­jenja je i naveo da se radovao kada je taj zakon izmenjen jer je konačno Kosovo sledilo primer Hrvatske, sticanjem prava da procesuira ratne zločince gde god se nalazili.

„Specijalno tužilaštvo ćuti. Zašto istrage i optužbe nisu započete? Zašto još nisu izvedeni pred sud oni koji su izmasakrir­ali naše ljude? Zašto danas nema konferenci­je za novinare na kojoj oni javno izveštavaj­u o svom radu u ovih šest meseci. Suđenje i kažnjavanj­e ratnih zločinaca dužnost je, ne samo pred našim narodom, već i pred čitavim čovečanstv­om“, poručio je Kurti i ocenio da specijalni tužioci ne mogu i dalje biti pasivni u tom pogledu.

 ??  ?? Srbe pod lažnim optužnicam­a prištinska policija hapsi već godinama
Srbe pod lažnim optužnicam­a prištinska policija hapsi već godinama
 ??  ?? Planira odmazdu u slučaju da se bivši pripadnici OVK konačno nađu u Hagu:
Aljbin Kurti
Planira odmazdu u slučaju da se bivši pripadnici OVK konačno nađu u Hagu: Aljbin Kurti
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia