Alo!

Za Biljanom je raspisana žuta poternica Tražili 4.000 evra za pomoae Interpola

Posle četiri godine počela nova istraga o studentkin­ji iz Kraljeva

-

Četiri godine traje potraga za Biljanom Đorić iz Mataruške Banje kod Kraljeva, studentkin­jom Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja je imala samo 19 godina kada je 2. decembra 2015. misteriozn­o nestala.

Policijska uprava Kraljevo je po naredbi MUP-A Srbije vratila istragu o nestaloj Biljani na početak, ali to zasad nije dalo rezultate. Roditelji su bespomoćni i nadaju se da je u manastiru.

- Nažalost, nema baš nikakvog traga. Preteško mi je, makar samo glas da joj čujem. Nadam se da se posle razgovora s divnim ljudima iz MUP-A u Beogradu neće stati s istragom i da slučaj neće ostati u nekoj fioci. Oni su jedini imali razumevanj­a za moj problem.

Naređeno je Policijsko­j upravi Kraljevo da istraga krene iz početka, međutim još ništa ne znamo - kaže za

„Alo!“počinje Vesna Đorić, majka nestale devojke.

Biljana Đorić je studirala na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, a kobnog

2. decembra

2015. vozom je doputovala u Kraljevo.

Na kiosku je

Majka Vesna Đorić se obratila Igoru Juriću za pomoć

ostavila pasoš i mobilni telefon, uz reči: „Neko će doći ovo da uzme“. Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda u Kraljevu i od tada joj se gubi svaki trag. Majka je ubeđena da neko krije informacij­e o nestanku njene mezimice.

- Razdire nas činjenica što žuta Interpolov­a poternica koja je raspisana za našom Biljanom nije javna, već samo policija može da je vidi. Dobili smo informacij­u da je viđena u nekom manastiru, kao iskušenica. Obišli smo skoro sve eparhije po Srbiji i Crnoj Gori. Igumanije su nam rekle da poštuju želje iskušenica ukoliko ne žele da se zna gde su. Ni posle četiri godine, niko iz Patrijarši­je u Beogradu se nije oglasio na naš vapaj. Meni treba samo njihov odgovor da li jeste u manastiru

Informacij­e koje Đorići dobijaju od osoba koje bi da zarade na tuđoj muci, unose dodatni nemir u njihove živote. - Lažne informacij­e da je viđena na raznim mestima stižu s lažnih profila na društvenim mrežama. Jedna žena je nudila pomoć, ali je tražila da joj platimo 4.000 evra - u neverici priča Vesna.

Porodica je dobila informacij­u da je Biljana Đorić iz Mataruške Banje viđena u manastiru, kao iskušenica. Obišli su skoro sve eparhije po Srbiji i Crnoj Gori, ali igumanije poštuje želje iskušenica, ukoliko one ne žele da se zna gde su

Prolazimo kroz pakao pune četiri godine. Duša me zaboli kada gledam sina od osam godina kako se svakoga dana moli Bogu da mu se sestra vrati!

MAJKA

ili nije - kaže Vesna.

Agoniju proživljav­a cela porodica, a 2. decembar je neprebolni datum za Biljanine roditelje.

- Imam još dve ćerke i sina od osam godina. Duša me zaboli kada gledam kako se on svakoga dana moli Bogu da mu se Bilja vrati. On je tako mali, a pune četiri godine s nama prolazi pakao. Mrzim svaki 2. u mesecu, a svaka godišnjica njenog nestanka mi teško pada, duša me boli... U stalnoj smo neizvesnos­ti, trzamo se na svaki telefonski poziv. Dani su nam protkani slutnjom, dok su nam neprospava­ne noći ispunjene molitvama za ćerku - priča neutešna majka Vesna za naš list.

U nadi da će kad-tad doznati istu o ćerkinom nestanku, napravili su Fejsbuk stranicu „Nestala Biljana Đorić iz Mataruške Banje“, ali na njoj još nema odgovora na majčine potresne poruke.

- Sigurna sam da neko nešto zna o nestanku, ali da ćuti. Uhvati me panika kada pomislim da li je neko muči, da li je gladna, žedna? Da li uopšte sme da se javi? Molim sve za bilo kakvu informacij­u, dok još mogu da izdržim. Ovo kroz šta mi prolazimo, verujte, nikome ne bih poželela - kaže očajna majka i poručuje da ne odustaje i da je spremna da se suoči s istinom kakva god bila!

M. OBADIĆ

 ??  ?? Biljana sa tatom Goranom
Biljana sa tatom Goranom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia